Wie creëert jouw problemen nu eigenlijk?
Wie creëert jouw problemen nu eigenlijk?
09 juni 2014 
in Hypnose
4 min. leestijd

Wie creëert jouw problemen nu eigenlijk?

Hoe zou het zijn als je precies weet wat je wilt? En hoe je dat kan verkrijgen op een eenvoudige manier? Waarom het steeds net niet lukt wat jij wilt? In dit artikel ontdek je hoe je makkelijker, beter en sneller contact maakt met dat deel in jou wat precies weet wat jij nodig hebt.

Jouw onbewuste

Want in dit artikel ga ik het met je over je onderbewustzijn hebben. Sommige zeggen onbewuste of zelfs niet-bewuste, maar het gaat over hetzelfde. Het is dat deel wat ervoor zorgt dat je dit kan lezen, dit kan begrijpen en tegelijkertijd voor jou blijft ademen zodat je genoeg zuurstof binnenkrijgt.

En dat niet alleen hoor. Volgens Ab Dijksterhuis in het boek ‘het slimme onbewuste’ krijg je 11,2 miljoen bits per seconde aan informatie binnen. Hoeveel denk je dat je er bewust verwerkt? Het is heel weinig.

ijsbergJe hoort vaak dat je bewustzijn is als een ijsberg waar het grootste deel (90%) onder water is, oftewel onbewust is. Dat is enorm veel, want dat betekent dat je 90% onbewust automatisch doet.

Wat ook vaak voorbij komt en een stokpaardje is van Ben Tiggelaar is het 95-5 principe waarin hij stelt en onderbouwt dat het onbewust automatisch gedrag zelfs 95% is. Dus dat je ongeveer maar 5% bewust doet. Dat is enorm weinig…

Maar volgens onderzoeker Ab Dijksterhuis is het blijkbaar nog veel schokkender met ons bewustzijn. Want wanneer je de ijsberg zou nemen als metafoor dan zou je 1,12 miljoen bits per seconde bewust verwerken. Wanneer je meegaat met de theorie van Tiggelaar dan zit je op 560.000 bits die je bewust verwerkt.

Maar Dijksterhuis gaat veel verder. Volgens hem verwerkt het bewuste deel van jou slechts 60 bits van de 11,2 miljoen bits bewust dus dat is 0,00054 % … Dus het is 99,999 onbewust versus 0,001 % bewust. Dat is toch even anders. Dus de metafoor van de ijsberg is bij lange na niet hoe het werkelijk is.

Onbewust Automatisch Gedrag

Maar goed wat betekent dat nu eigenlijk voor je. Als je bijna alles dus onbewust automatisch doet dan kan je er dus niets aan doen dat je nu in deze realiteit zit. Het is allemaal ontstaan vanuit onbewust denken en onbewust handelen. En zelfs als je dacht bewust te handelen dan deed je dat vanuit een onbewuste keuze die je van tevoren al had gemaakt.

Kan je je voorstellen wat dat betekent? Kijk dan eens in je huidige situatie. Waarom ben je nu alweer werkeloos of houd je geen relatie vast? Heb je steeds geldproblemen of ben je als de dood om een vliegtuig in te stappen? Heb je hooikoorts of vind je jezelf niet de moeite waard? Of heb je andere problemen of uitdagingen?

Uiteraard hebben we die allemaal, alleen hoe kan dat eigenlijk. Dat vind ik interessant. Hoe kom je aan problemen, ziektes, toevallige situaties die geluk of juist ongeluk brengen. Waarom is de ene persoon altijd op de ‘juiste plek’ op de ‘juiste tijd’ en de ander precies andersom.

Er is maar een antwoord hierop en dan moet je gaan graven in je onbewuste, want als je alles onbewust doet, dan zal daar wel ergens het antwoord liggen. Maar hoe kom je in je onderbewustzijn? De makkelijkste manier is met hypnose.

In hypnose krijg je toegang tot je onbewuste…

En kan je de antwoorden vinden die daar voor je klaar liggen. Het mooie is dat je die niet eens bewust hoeft te weten.

Wanneer je namelijk meer manieren kan vinden om hetzelfde te doen, dan zal je altijd de beste manier doen die op dat moment voor handen is. Ik zal je een voorbeeld geven.

Wanneer je bijvoorbeeld geld wilt verdienen en je krijgt het maar niet voor elkaar dan ligt het heus niet alleen aan je intelligentie of je handelen. Hoe denk je over geld en wat voor gevoel heb je daarbij? Stel je voor dat je denkt:

Geld is de wortel van al het kwaad en zou afgeschaft moeten worden…’

 

Dat is een onbewuste overtuiging, dus je onbewuste wil dan helemaal niet dat je geld gaat verdienen omdat je dangoed-slecht een onderdeel bent van ‘Het Kwaad’. Snap je hoe dat werkt?

Jouw onbewuste doet dingen voor je uit goede bedoelingen, maar ken je dit spreekwoord?

‘De weg naar de hel ligt geplaveid met goede voornemens’

Dus de bedoeling en het voornemen kunnen prima zijn, maar het gedrag wat daaruit voortvloeit helemaal niet. Een moordenaar zal voor zichzelf wel ergens een goede bedoeling hebben. Hij wil misschien zich meer man voelen, eigenwaarde voelen en om die eigenwaarde voor zichzelf te creëren gaat hij een onschuldig iemand vermoorden.

Het gedrag om eigenwaarde te verkrijgen keuren we af en straffen de man natuurlijk. Maar je kan begrijpen dat de man meer eigenwaarde wil alleen de manier waarop hij dat doet is niet goed.

Ik geef je dit extreme voorbeeld alleen maar om je te laten zien dat je onbewuste een goede bedoeling heeft, alleen dat het zich uit op verschillende manieren. Daarom ervaar je ook problemen, alleen komen die waarschijnlijk voort uit een behoefte, een goede bedoeling.

Wanneer je contact kan maken met je onbewuste dan kan je echt effectieve en blijvende veranderingen bij jezelf genereren en bij anderen. We werken dan met ideomotorische signalen (onbewuste signalen) en creëren dan een ja-signaal en een nee-signaal. Je kan dan alles vragen aan je onbewuste en die gaat je dan helpen met je belemmering.

Daarom heb ik een MP3 voor je gemaakt waar jij dat kan gaan doen bij jezelf. Via onderstaande link kan je die downloaden.

hypnose mp3

 

Download hier de MP3

Maar zijn de signalen wel echt onbewust?

Nu kan dat inderdaad best lastig zijn en zijn de signalen wel goed. Doe je dat nu bewust of echt onbewust. Op 5 oktober komt Bob Burns naar Nederland en Bob heeft een unieke manier gevonden om te werken met ideomotorische signalen. Hij heeft ‘The Swan’ bedacht, een geweldige manier om te werken met het onbewuste.

Wanneer jij dit wilt leren ga dan hierheen. De workshop is voor iedereen toegankelijk en nu is er nog een interessante vroege-vogel-korting.

Hieronder zie je een filmpje van Bob waar hij werkt met iemand. Het ziet er misschien apart uit maar het werkt super! Ga snel hierheen voor de workshop

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen