Zelfmoord plegen is niet nodig wanneer je zelfmoordgedachten uitzet
Persoonlijke Ontwikkeling
Edwin Selij
Persoonlijke Ontwikkeling
05/04/2012
1 min
1

Zelfmoord willen plegen is niet nodig

05/04/2012
1 min
1

Zelfmoord plegenEen probleem wat helaas heel vaak voorkomt is het willen plegen van zelfmoord. Gelukkig komt het er vaak niet van, maar alleen al het idee en de gedachte is natuurlijk al verschrikkelijk. Waar komt dat idee vandaan?

Zelfmoord

Waarom willen mensen zelfmoord plegen? Daar kunnen veel redenen voor zijn en vaak is het een emotioneel probleem. Zelf heb ik vroeger ook die neiging gehad, maar gelukkig nooit het lef (achteraf) om te doen. Mijn oom echter heeft het wel gedaan en er zelfs ook hulp bij gekregen.

Vaak gaat het om een opeenvolging van een aantal dingen die lastig zijn te verwerken. Vooral voor jonge mensen is dit moeilijk om te doen, omdat ze al gauw geen andere uitweg zien. Voor je het weet krijg je dan allerlei gedachten en die zorgen ervoor dat je continu aan al die ellende blijft denken. Wanneer dat onbewust automatisch wordt, dan krijg je een soort zelfmoord-mantra in je hoofd en die maakt je gek.

Mijn favoriete quote hierbij is van Richard Bandler, een van de bedenkers van NLP. Hij zegt over zelfmoord willen plegen het volgende: ‘Zelfmoord is een permanente oplossing voor een tijdelijk probleem..’ en ik denk dat dit waar is als ik naar mezelf kijk.

Niets is permanent, alleen wanneer je er middenin zit dan lijkt het wel zo. Gelukkig kan je jouw eigen gedachten onder controle krijgen, al is daar wel training voor nodig. Van nature ben je als mens namelijk eerder geneigd negatief te denken, dan positief. Je moet je dus wel gaan inzetten ervoor.

Zelfmoordgedachten

Bedenk dat iedere gedachte ook te veranderen is qua vorm. Je hoeft niets aan de inhoud te doen. Graag wil ik jou uitdagen om de volgende oefening eens te doen voor jezelf en te merken wat het voor uitwerking heeft op jou.

Oefening

  1. Denk even aan die negatieve gedachte en herhaal die in je hoofd
  2. Laat hem dan harder klinken (dat voelt waarschijnlijk niet prettig om te doen..)
  3. Als je hem harder kan laten klinken, dan kan je hem ook van toon veranderen
  4. Verander de toon nu in..

Jouw meest sexy stem.. en herhaal nu dezelfde gedachte in die stem..

Nu klinkt dezelfde gedachte al minder erg, toch? Natuurlijk begrijp ik dat niet al jouw problemen als sneeuw voor de zon zijn opgelost, maar als je dit vaak doet, dan garandeer ik jou dat je je een stuk beter gaat voelen.

Wanneer je er snel vanaf wilt omdat het jou belemmert dan is het goed om een afspraak te maken. Ik heb al heel veel mensen hiermee geholpen en die staan weer volop in het leven en ja die hadden het net zo erg als jou, of erger..

Reacties
Categorieën