Zenuwpijn en hypnose is een goede combinatie
Zenuwpijn en hypnose is een goede combinatie
16 januari 2013 
in Hypnose
1 min. leestijd

Zenuwpijn en hypnose is een goede combinatie

Afgelopen weekend was het begin van de hypnotherapie practitioner opleiding. Het is een opleiding die bestaat uit 4 of 8 blokken van in totaal 16 dagen. In het eerste blok leerden de cursisten het 20-minuten-protocol en daarin gebeurde iets interessants. Iemand wilde af van zenuwpijn.

Zenuwpijn

Hij was al bij verschillende pijnpoli geweest en daar zeiden ze dat je er niets aan kan doen. Je moet er maar mee leren leven en dat is het dan.

Wat interessant is, is dat het lichaam zelf deze pijn veroorzaakt. Zenuwpijn wordt gecreëerd door het brein en heeft weinig te maken met de zenuwen zelf. Als jouw lichaam het kan creëren dan kan hij het ook weer discreëren, toch? Dat is in ieder geval mijn overtuiging.

Mijn bewustzijn is namelijk vele malen minder slim dan het onbewuste van mijn cliënt. Als ik met het onbewuste contact kan maken en kan vragen of hij het wilt oplossen, dan ben ik klaar. Als hij dat dan wilt doen, dan gebeurt het direct.

Na de demonstratie van het 20-minuten-therapie-protocol gebeurde er iets heel bijzonders. Vooraf geloofde hij niet dat je van zenuwpijn af zou kunnen komen. Baat het niet schaadt het niet was zijn idee. Na de sessie barstte hij in huilen uit van blijdschap want de zenuwpijn was bijna helemaal weg en werd steeds minder. Hij had dat in jaren niet gevoeld.

Dat soort dingen gebeuren vaak wanneer je hier mee aan de slag gaat. Ongelofelijke bijzondere en wonderlijke dingen. Ons lichaam is zo krachtig, het is onvoorstelbaar. We weten daar nog heel weinig vanaf en ook ik weet daar weinig vanaf. Het enige wat ik wel weet is dat het zo is.

Omdat ik daar op vertrouw, dat de cliënt zijn of haar onderbewustzijn veel slimmer is dan mijn bewustzijn, laat ik het helemaal over aan de cliënt. Veel mensen denken bij hypnose dat ze overgeleverd zijn aan de hypnotiseur maar ik zou wel gek zijn om dat te willen. Wie ben ik? Mijn cliënt zijn onbewuste is veel slimmer.

Hypnotherapie en Zenuwpijn

Hypnotherapie kan een geweldige oplossing zijn bij pijn en zenuwpijn. In dit geval was het heel snel en besef ook dat het ook heel snel kan gaan. Wat mensen ook zeggen, je hoeft niet alles aan te nemen. Het lichaam is zo krachtig en jouw brein is zo geavanceerd dat het ook de pijn kan verdoven.

Met hypnose krijg je meer controle over dat soort fenomenen en kan je vaak veel sneller problemen oplossen die door het lichaam en het brein zijn gecreëerd. Je bent namelijk veel krachtiger dan je denkt!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Tom
Door

Tom

op 18 Jan 2013

Ik heb het gezien... was inderdaad fantastisch en niet te geloven als je er zelf niet bij was. Prachtig wat je hier allemaal mee kan doen.

Reactie plaatsen