Ziekte verhelpen met hypnose
Ziekte verhelpen met hypnose
21 mei 2013 
2 min. leestijd

Ziekte verhelpen met hypnose

Hypnose is een vreemd fenomeen. Ik doe het nu al jaren maar het blijft mij iedere keer verbazen. Zeker vorige week toen ik een mevrouw hielp met haar ziekte. Ze was al jaren ziek en had vaak ontstekingen van binnen. Na een kort voorgesprek kwam er al gauw wat anders naar boven..

Ziekte verhelpen met hypnose

Kan je zo een ziekte oplossen met hypnose? Nou als je rationeel nadenkt niet, want het is tenslotte fysiek. Maar als je beseft dat alles 1 geheel is, dan is het misschien anders. Lichaam en geest zijn alleen in taal gescheiden want in werkelijkheid is het 1 geheel.

Wanneer je zo denkt dan zou het wel kunnen. Als die ontstekingen ergens vandaan komen dan zou het kunnen dat als de oorzaak oplost, die ontstekingen misschien ook wel oplossen.

Natuurlijk kan je dat nooit garanderen en zeker weten maar er gebeuren wonderlijke dingen met hypnose. Dat is iets wat ik wel zeker weet.

Regressie

Tijdens het voorgesprek kwam steeds een herinnering ter sprake. Een verschrikkelijke herinnering die was verdrongen. Ze dacht dat er iets gebeurd was maar kon zich dat niet herinneren. Haar onbewuste beschermde haar voor die herinnering dacht ik meteen.

Ze vertelde mij ook dat ze een hoge spierspanning had en dat ze een enorme boosheid in haar had. Ik zei ken je dat gezegde ‘ik ontsteek in woede?’ Die kon ze inderdaad en ik wees haar op het idee dat die ontstekingen wellicht door die boosheid kwamen. We hebben dat gezegde niet voor niets.

We besloten om te kijken waar die boosheid vandaan kwam en in hypnose gingen we naar de eerste keer dat ze die boosheid voelde. Het zal je niet verbazen maar we kwamen uit op de verdrongen herinnering.

Ze was een jaar of 7 en ze werd misbruikt. Ik vroeg haar wat ze wilde doen en ze zei wegduwen. Dat lukte en toen wilde ze schreeuwen en slaan. Ik zei dat dat prima was en liet haar alle emoties eruit gooien.

Daarna wilde ze de persoon vermoorden. Ik zei tegen haar dat je iemand nog veel meer kan straffen dan dat. Je kan hem ook vergeven zei ik, zodat hij nooit meer macht over je heeft. Dat vond ze een goed plan en ze vergaf hem.

Na de sessie was ze helemaal leeg en haar spierspanning was weg. Ze had ook al jaren hoofdpijn en ook dat was weg. Of de ontstekingen zullen verdwijnen weet ik niet maar het zal mij niet verbazen. Dit was de eerste sessie en de verandering was enorm.

Regressie en loslaten

Wanneer je regressie doet dan is het belangrijk dat je emoties loslaat en vergeeft. Dat hoeft niet altijd maar vaak zijn die opgekropte emoties de oorzaak van heel veel ellende.

Wanneer je die eindelijk kan loslaten dan is dat enorm heilzaam en vergiftig je jezelf niet meer. Deze vorm van regressie leer ik mijn cursisten in de masterpractitioner opleiding en ook zij halen hele goede resultaten met deze manier.

Uiteraard hoef je niet bij elk probleem op zoek te gaan naar de oorzaak, maar soms moet het gewoon. Emoties moeten losgelaten worden. Je wilt niet weten wat voor een effect het heeft op mensen wanneer ze alles kunnen loslaten.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen