Energetische hypnose en Mesmerisme is de basis
Energetische hypnose en Mesmerisme is de basis
12 maart 2013 
in Hypnose
2 min. leestijd

Energetische hypnose en Mesmerisme is de basis

Energetische hypnose bestaat al duizenden jaren in verschillende vormen. De term is bedacht door ons om een onderscheid te maken in de verschillende stromingen die werken met energie. Energetische hypnose is namelijk een hele andere tak van sport en komt vanuit het oude Mesmerisme.

Energetische hypnose en Mesmerisme

Jaren geleden gaven wij de opleiding energetische hypnose. Dat was een eenmalige hypnose opleiding toen en de cursisten zijn er toen direct vol aan de slag meegegaan. Sommige geven nu zelf de opleiding en dat is perfect, zo wordt het verspreid.

Een van onze cursisten toen, Tom Scheers heeft zich verder verdiept daarna. Hij werkte al meer dan 25 jaar met verschillende vormen van energie, maar hij volgde meerdere Mesmerisme opleidingen na de training.

Daar ontdekte hij de oude wijsheden en rituelen van Franz Anton Mesmer die furore maakte in de 18e eeuw. Mesmer behandelde op zijn hoogtijdagen meer dan 3000 patiënten per dag en die betaalden hem ook nog allemaal!

Mesmer en zijn Magie

Maar wat deed Mesmer dan precies? Hij werkte met suggestie en daaruit kwam de hypnose en hypnotherapie voort. James Braid dacht dat dat het belangrijkste was in Mesmer zijn werk en hij had deels gelijk. Hypnotherapie wordt nu steeds meer toegepast als volwaardig therapiemiddel en dat is natuurlijk super.

Wat Braid niet helemaal doorhad was dat Mesmer nog wel meer deed dan alleen suggesties geven. Hij gaf niet alleen de suggestie maar deed dat ook op een speciale manier. Hij boekte namelijk resultaten die anderen niet voor elkaar kregen die wel dezelfde suggesties deden. Maar wat deed hij dan?

Mesmer gebruikte ook energie en rituelen om zijn patiënt bijna te dwingen om een verandering te maken. Uiteraard wilde deze patiënten ook het resultaat en geloofden ze heilig in Mesmer en daar had hij een aantal trucs voor.

De Rituelen Van Mesmer

Er zijn een aantal rituelen die je direct kan toepassen om een beter resultaat te halen in therapie en ook in communicatie. Het zijn de ‘vergeten’ rituelen die maar weinig mensen weten en dus toepassen. Wanneer je dat wel gaat doen, dan zal je opmerkelijke resultaten gaan halen.

Een ritueel die je kan toepassen is het ritueel van de cirkel. Die gaat als volgt.

Wanneer je met iemand praat stel je dan eens een cirkel voor die om jou heen is en om de anStap in de cirkelder. Een grote cirkel die jullie allebei omsluiten en merk dan wat er gebeurt. Het is dan alsof je de persoon uitnodigt om in jouw cirkel van invloed te stappen.

Wanneer ik dat doe bij mensen dan kan ik mijn energie helemaal naar beneden sturen en bij de ander gebeurt dat dan ook.

Dat klinkt misschien als magie, maar iedereen kan het leren. Je zal merken dat je dan veel meer invloed kan uitoefenen in jouw communicatie maar als je therapeut bent ook in jouw therapiesessies.

Wanneer je meer resultaten wilt in gesprekken en met jouw therapie dan is de Mesmerisme opleiding wat voor jou denk ik. Kijk eens hier want er zit nu een enorme korting op voor jou.

Dus klik direct hier

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen