NLP techniek die zeer snel werkt
NLP techniek die zeer snel werkt
22 juli 2014 
in NLP
1 min. leestijd

NLP techniek die zeer snel werkt

In NLP zijn er een aantal technieken die heel goed werken. Binnenkort komt mijn nieuwe rapport ‘Een nieuw licht op NLP’ uit en daar beschrijf ik in waarom die technieken zo goed werken en in dit artikel licht ik een geweldige techniek uit.

NLP technieken

Een NLP techniek is eigenlijk een strategie die zo goed werkt bij de meeste mensen, dat ze het in NLP land een NLP techniek noemen. De NLP techniek kan je leren aan mensen zodat ze zelf de techniek kunnen toepassen.

Een voorbeeld van zo een techniek is de NLP techniek om snel een nare gewoonte te vervangen zoals de schwisssh, die ik beschreef in een vorig artikel. Met deze techniek kan je razendsnel gewoontes aanpakken zoals nagelbijten of overmatig snoepen.

Een andere NLP techniek zal ik hier laten zien in dit artikel. Deze techniek gebruikt het effect van het dissociëren, maar wat is dissociëren eigenlijk?

Wat is dissociëren

Dissociëren is in wezen jezelf zien. Wanneer je bijvoorbeeld gedissocieerd bent van jezelf dan voel je je lichaam niet meer. Je bent als het ware uit je lichaam en als je daar een beeld van zou maken dan zou je jezelf zien steeds.

De meeste mensen hebben dit gelukkig niet, maar wel als ze ergens een voorstelling van maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een herinnering uit je verleden? Heb je daar een beeld bij? Zie je dat dan door je eigen ogen of zie je jezelf?

Wanneer je het door je eigen ogen bekijkt, dus jezelf niet ziet in dat beeld, dan ben je geassocieerd. Zie je jezelf wel in die herinnering, dan ben je gedissocieerd.

Wanneer het een leuke herinnering is en je ziet jezelf in dat beeld probeer het dan eens door je eigen ogen te bekijken. Je zal merken dat het dan een stuk leuker wordt.

Als het geen leuk moment is dan moet je dat niet doen omdat het vaak de emoties zal versterken. Je wilt het dan juist precies andersom gaan doen.

De zwart-wit wegzet techniek

Deze NLP techniek werkt zeer goed bij negatief geladen herinneringen. Niet bij heel zwaar geladen herinneringen maar dan kan het zeker verlichting brengen. Het beste om deze techniek te doen is met een herinnering die niet zo heel leuk was.

In onderstaande video leg ik je hem uit en doe ik hem voor.

NLP techniek die snel werkt

Hoe was dat om te doen die NLP techniek? Lukte het je?

Laat hieronder dan een reactie achter wat je van deze techniek vond. Ik ben benieuwd…

 

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Veron Goemans
Door

Veron Goemans

op 22 Jul 2014

Ja Edwin, dat vind ik ook altijd een hele mooie NLP techniek. Mooi dat jij hem deelt. Wel een vraag: Hoe doe je deze techniek in je eentje? Kun je dat ook eens op een video laten zien? Bedankt alvast!

Ann
Door

Ann

op 09 Nov 2014

Bedankt om het met me te delen! top!

Jan Snel
Door

Jan Snel

op 20 Apr 2015

Interessant artikel. Het geeft wel te denken dat je in herinneringen vaak jezelf ziet. Je lichaam is dus maar onderdeel van een groter geheel!

Hennie
Door

Hennie

op 27 Apr 2015

ha ,,,,dat gaat wel heel snel ,,super

Reactie plaatsen