Wil jij sneller je doelen bereiken?
Wil jij sneller je doelen bereiken?
28 oktober 2014 
3 min. leestijd

Wil jij sneller je doelen bereiken?

Afgelopen week stond ik in de grote zaal van het Zaantheater. Naast dat het een van mijn ‘bucketlist’ dingen was, was het ook een manier om mensen te laten ervaren dat hypnose cool is. Volgens mij is dat gelukt en ik zal wat ik daar deelde ook hier delen.

Contact maken met je onbewuste

De avond begon met een inleiding waarin ik vertelde hoe ik met hypnose ben begonnen. Wat veel mensen misschien niet weten is dat ik 10 jaar geleden nog in de bouw werkte als funderingsspecialist (zo noemden wij onszelf). In 10 jaar tijd kan er een hoop veranderen…

Wat zou jij graag willen? Veel mensen overschatten vaak wat ze kunnen bereiken in een dag of in een week maar onderschatten allemaal wat ze kunnen bereiken in 10 jaar tijd. Het is zo lang dat je je vaak geen voorstelling kan maken van wat er dan allemaal mogelijk is.

Zelf was ik 10 jaar geleden nog verslaafd aan de drugs en werkte ik in de bouw, had net een zoon en kreeg bijna een tweeling. Waar was jij 10 jaar geleden? En wat doe je nu? Misschien hetzelfde en wil je wat anders. Dat kan echt wanneer je een beslissing maakt en met de juiste strategie de goede kant oploopt.

Bij mij kwam die beslissing keihard binnen nadat wij het bericht kregen dat een van de tweeling het misschien niet zou halen vanwege een infectie. Dat zette bij mij in een keer de knop om. Gelukkig leeft hij en is hij kerngezond maar die realisatie dat hij weg zou kunnen vallen en dat het mijn schuld zou zijn (dat had ik mezelf wijsgemaakt…), dat was de druppel.

Losbreken structuurHij zorgde ervoor met zijn 2500 gram dat ik stopte met een 13 jaar lange struggle tegen de dope. Kan jij je momenten herinneren dat jij stopte met iets omdat het simpelweg teveel pijn deed? Dat de emotie een hefboom werd om iets anders te doen?

Wat zou jij graag willen doen over 10 jaar en hoe zou je dan willen zijn? Stel je eens voor dat je dat zou hebben nu. Je hebt het bereikt en je ziet jezelf met die vaardigheden, met de dingen die je wilt en hoe je je voelt nu. Hoe zou dat eruit zien? Hoe zou dat voelen? Die richting wil je op en ik kan je nu al vertellen dat je dat sneller kan bereiken dan 10 jaar…

Veel sneller…

Want wanneer je onbewuste en bewuste een team vormen dan gaat het veel sneller gebeuren. Nu is het vaak zo dat je bewust iets wilt doen, maar onbewust wordt het gesaboteerd om wat voor reden dan ook. Wanneer er een conflict is tussen je bewuste en je onbewuste, dan zal je onbewuste altijd winnen. Daarom wil je die in je team!

Hoe krijg je je onbewuste in je team…

Allereerst moet je je voorstellen dat als je bijna nooit contact hebt gehad met je onbewuste dat dat even kan duren. Stel je voor je hebt een broer die je al 25 jaar niet hebt gezien en opeens klop je bij hem aan de deur en je vraagt hem direct of hij je nu kan helpen. De kans dat hij dat doet is niet meteen heel groot, zeker als je heel onbeleefd bent, opdringerig bent of respectloos bent naar hem.

Zo is het ook een beetje met je onbewuste. Behandel hem of haar uiteraard met respect. Wanneer je dat doet en dankbaar bent voor het contact dan zal het je zeker willen helpen.

Hoe maak je contact

Je kan met je onbewuste contact maken door het volgende te doen. Stel een vraag waar je een zeker antwoord op weet. Bijvoorbeeld:

Heet ik Edwin? (in mijn geval dan ;-)). Voel dan welke vinger omhoog zou willen gaan. Herhaal dit een paar keer met vragen waarvan je zeker weet dat het een ja is.

Dit doe je ook met ‘nee-vragen’.

Op het moment dat er contact is gelegd kan je andere vragen gaan stellen en voel je wanneer het een ja is of een nee. Met die techniek kan je echt heel veel kanten op en werkt supergoed. Het is een van de basistechnieken die je leert bij ons in de hypnose 1.0 opleiding omdat hij zo vaak terugkomt in bijna alle andere technieken.

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren om contact te maken zoals ik in het Zaantheater deed met ‘The Swan’. Van de 280 mensen kregen meer dan 200 contact met hun onbewuste.

Hoe cool is dat!

Ik ga wederom zo een avond geven naar aanleiding van alle reacties. Wanneer je daar bij wilt zijn dan kan je hier kijken naar de mogelijkheden om erbij te zijn.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Linden Rob.
Door

Linden Rob.

op 29 Oct 2014

Om dat ik me onbewust saboteer zou ik daar graag verandering willen aan brengen.

Chrissy
Door

Chrissy

op 29 Oct 2014

geweldig Edwin! Ik had ook graag willen komen, maar het Zaantheater is echt te ver weg. Kun je de volgende keer niet ergens in het midden van het land zo iets doen? Dan kom ik zeker!

Reactie plaatsen