Wist je dat je vier lichamen hebt?
Wist je dat je vier lichamen hebt?
11 mei 2019 
1 min. leestijd

Wist je dat je vier lichamen hebt?

We hebben vier lichamen. Vier lichamen? Nou ja, zo zou je het kunnen bekijken. Sommige mensen zeggen zelfs dat we wel zeven lichamen hebben, de meeste denken slechts aan één lichaam.

En dan heb je ook mensen die denken dat we geen lichaam hebben, maar alleen een hoofd. De ‘Ik denk, dus Ik ben’-mensen. Maar goed daar ga ik een andere keer wel over uitweiden.

Four Bodies – Vier Lichamen

Zelf werk ik met het idee van de vier lichamen. Je hebt een fysiek lichaam, een mentaal lichaam, een emotioneel lichaam en een spiritueel lichaam. De dokter werkt met het fysieke lichaam bijvoorbeeld. Maar houdt weinig tot geen rekening met wat jij gelooft, voelt of welke spirituele betekenis een ziekte heeft.

Alles heeft effect op elkaar. Wanneer jij iedere dag 5 roze koeken eet dan heeft dat effect op je fysieke lichaam. Maar ook op je emoties en je mentale gesteldheid. Je kan depressief raken van al die suikers en ook verslaafd bijvoorbeeld. Je kan echt in de put raken omdat je verkeerde dingen in je lichaam stopt.

Ga je iedere roze koek vervangen door 100 gram spinazie en dus 500 gram spinazie iedere dag eten, dan heeft dat uiteraard ook effect op al die lichamen en de depressie verdwijnt dan opeens als sneeuw voor de zon.

Hard trainen, veel groene bladeren eten en acht uur slapen zorgt er vaak al voor dat 80% van al je problemen oplossen. Allemaal fysieke oplossingen.

Zelf ben ik fan van hypnotherapie omdat dat de mentaal-emotionele kant aanpakt. Wanneer je emotionele trauma’s oplost dan zie je dat ook direct terug in het fysieke lichaam. Letterlijk soms.

Zo had ik een mevrouw die overal ontstekingen had in haar lichaam door een auto-immuunziekte met één regressie daarvan bevrijd.

Een week na de sessie waren alle ontstekingen verdwenen omdat het emotionele trauma weg was. Mensen vinden dat een wonder, maar snappen gewoon niet dat al die lichamen in wezen één zijn. Wat jij denkt en gelooft zo reageert je lichaam en je emoties.

En vanuit welke kant je het gaat aanpakken? Je kan het ook energetisch aanpakken, alleen vaak gaat dat wat langzamer is mijn ervaring. Pak je twee lichamen tegelijk zoals met hypnose dat heeft dat vaak sneller en groter effect.

Dus bekijk jezelf nu eens zo:

  1. Eet je wel goed, slaap je wel goed en train je wel goed?
  2. Zitten er nog emoties dwars of trauma’s?
  3. Geloof je de juiste dingen over jezelf of zitten er negatieve overtuigingen?
  4. Welke betekenis hebben bovenstaande dingen?

Als je dat onderzoekt dan zal je merken dat als je meteen twee lichamen pakt dat de rest meegaat. Hypnose is daar een hele goede manier voor om dat te doen. Kijk hier eens naar de mogelijkheden.

Succes

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen