Zelfhypnose is een krachtige manier om snel veranderingen te creëren
Nieuwe manier van Zelfhypnose is de zelfhypnose 2.0
19 juni 2012 
in Hypnose
2 min. leestijd

Nieuwe manier van Zelfhypnose is de zelfhypnose 2.0

ZelfhypnoseZelfhypnose is een van de meest mooie manieren om jezelf te veranderen. Tenminste, om meer te zijn wie je werkelijk wilt zijn of bent. Daar gaat het ook natuurlijk om. Je kan daar de staat van hypnose heel mooi voor gebruiken en in dit artikel leg ik een aantal manieren uit om jezelf te hypnotiseren.

Zelfhypnose

Als je kijkt naar de manieren van zelfhypnose dan zijn er nogal wat manieren. Ik zal er een aantal bespreken en dan als laatste mijn favoriet ;-)

Visualisatie

Een van de meest voorkomende manieren van zelfhypnose is het gebruik van visualisaties of verbeelding. Wanneer je een boekje zou aanschaffen over zelfhypnose (of misschien heb je er al een), dan staat er vast een manier in die je begeleidt richting de staat van hypnose door verbeelding. Je kan denken aan het lopen door een tuin, of van een trap af.

Wanneer je dan in die heerlijke ontspannen staat bent van hypnose kan je bijvoorbeeld jezelf al die dingen zien doen die je graag zou willen doen. Je stelt je dan voor dat je dat gedrag al aan het doen bent en je voelt het ook. Je gelooft ook dat het kan en dat het gaat lukken omdat je het ziet. Je creëert als het ware een nieuw zelfbeeld met zelfhypnose.

NLP

Misschien een beetje vreemd voor sommige mensen om deze methode hierbij te vermelden, maar een van de meest effectieve manieren voor zelfhypnose is toch echt NLP. Door de geweldige technieken uit NLP, kan je heel snel gedrag veranderen en zo dus heel snel resultaten genereren die anders wat langer zouden duren.

Wanneer je deze technieken uitvoert in een ontspannen staat van zijn en je focust je echt op de technieken en de uitkomst, dan werkt het super. NLP is dan ook een supermanier om aan zelfhypnose te doen.

Zelfhypnose inspreken

Een andere fantastische methode voor zelfhypnose is jouw eigen hypnose inspreken. Dat kan bijvoorbeeld al op de meeste telefoons tegenwoordig. Je spreekt jouw hypnose in met alle goede suggesties en klaar ben je. Ik heb dit heel vaak gedaan en dat voelde echt heel goed. Het was mijn favoriete manier van zelfhypnose, omdat ik verder niet veel na hoefde te denken meer en alles kon loslaten.

Het is namelijk belangrijk om in de zelfhypnose niet teveel te moeten denken want anders breng je jezelf weer uit de zelfhypnose namelijk. Dan is het effect ook direct een stuk minder. Met inspreken heb je daar geen last van en het is dan ook een aanrader, maar de beste methode vind ik..

Zelfhypnose 2.0

De zelfhypnose 2.0 methode vind ik supereffectief. Hij werkt met een snelle inductie die je bij jezelf doet. Wanneer je je dan laat wegzakken in een diepe staat van hypnose, vanaf dan ga je jezelf suggesties geven die je graag wilt hebben, zoals ‘Ik heb meer zelfvertrouwen’. Hele directe suggesties.

Wanneer je klaar bent, tel je jezelf op met 1,2,3,4,5 en zegt bijvoorbeeld ‘vertrouwen’ en je opent jouw ogen en je bent er weer helemaal bij.

Je kan je voorstellen dat deze methode niet meteen geleerd is en dat je ook moet weten hoe je jezelf snel in een diepe hypnose kan brengen. Het is iets dat ik mijn cliënten leer na een sessie wanneer ze de diepe hypnose hebben ervaren, en het is een methode die je kan ontdekken als therapeut in de hypnotherapie practitioner.

Wanneer je al wat ervaring hebt met hypnose, kan ik je aanraden om de zelfhypnose 2.0 te doen. Hieronder een filmpje wat ik voor je heb opgenomen en de methode demonstreer aan je.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Els
Door

Els

op 19 Jun 2012

Waw! Ik krijg een beetje een big brother gevoel hier en vind het schitterend dat je dit zelf kan doen. Alleen, mag je dit proberen als je er nog niks van af weet? En als je hier geen ervaring mee hebt, is er dan geen kans dat je in hypnose blijft en je er niet meer uit geraakt? gr Els

Sten
Door

Sten

op 19 Jun 2012

Dat is een leuke manier(en een snelle) ik zocht al een tijdje naar een andere manier om jezelf te hypnotiseren. Ik doe het wel al met zelf inspreken. Maar deze ga ik zeker doen bedankt voor het laten zien van een andere manier gr sten

Nele D.
Door

Nele D.

op 19 Jun 2012

Manman, Edwin, het lijkt allemaal altijd zo simpel bij jou! ;-) Ik zou graag de magic key vinden, maar misschien is nog niet ieder deeltje van mijn "zijn" en durf er klaar voor... ;-)

Sten
Door

Sten

op 20 Jun 2012

Gisteren deze oefening gedaan. Het was verbazingwekkend hoe snel ik mezelf onder hypnose bracht. Het werkt voor mij althans goed.

Marcel
Door

Marcel

op 20 Jun 2012

Meestal haak ik af als ik iemand in een stoel zie liggen "slapen". Maar dit filmpje heb ik toch uitgezeten. :)

carla
Door

carla

op 20 Jun 2012

Ik heb geen ervaring met hypnose, krijg je jezelf ook echt weer uit die hypnose? Ik zou het wel willen proberen, maar dit houd me echt tegen.

Sten
Door

Sten

op 20 Jun 2012

@ Carla, uit eigen ervaring spreek ik nu. Maar je kan jezelf altijd uit hypnose halen. Als jij eruit wilt kan dat ook.

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 20 Jun 2012

Je kan nooit in een hypnose blijven hangen. Daarnaast geloven mensen ook heel veel andere dingen over hypnose die niet waar zijn. Dat kan je https://hypnoseinstituutnederland.nl/de-mythe-over-hypnose/" rel="nofollow">hier lezen. Hypnose is een supermooie toestand die jou heel veel mooie dingen kan brengen in je leven

monique Brinkman
Door

monique Brinkman

op 22 Jun 2012

Hey Edwin, Thanx precies wat ik nodig heb! p.s. leuk te zien dat je het in je nieuwe onderkomen hebt opgenomen;-)

Anna
Door

Anna

op 22 Jun 2012

Hallo Edwin, Het is heel gaaf,om jouw onder zelfhypnose te zien... . Dank je ,dat je jouw ervaring via een opname wil delen. Ik heb jouw uitleg zeer secuur op papier gezet en ga het doen...

Agnes
Door

Agnes

op 06 Jul 2012

Dit ga ik zeker oefenen. Bedankt Edwin..

BEn
Door

BEn

op 14 Feb 2013

Hoi Edwin, We zijn nu een paar weken verder na de zelfhypnose cursus...heb jij nog een reactie teruggekregen m.b.t. de 'Migraine' sessie? Heeft de persoon in kwestie inderdaad minder last of is het misschien helemaal weg? Ben wel nieuwsgierig eigenlijk..

Reactie plaatsen