Zwanger worden door hypnotherapie en hypnose
Zwanger worden door hypnotherapie en hypnose
04 februari 2013 
2 min. leestijd

Zwanger worden door hypnotherapie en hypnose

Een cursist van mij belde mij op laatst om te zeggen dat hij een ongelofelijk resultaat had bereikt bij een stel dat al jaren bezig was om zwanger te worden. Misschien weet je wel hoe dat gaat, het is niet leuk (en dat is zacht uitgedrukt).

Zwanger worden

Zelf heb ik daar helemaal geen ervaring mee, want ik ben een man. Daarnaast kreeg mijn vrouw onze kinderen heel snel en heb ik gelukkig nooit in die molen gezeten.

Dat ik nog in de bouw werkte had ik een collega, Rob, die jarenlang in het traject van IVF had gezeten. Ongelofelijke verhalen vond ik dat, wat hij allemaal aan de hand moest halen. Ik zal je de details besparen want zo een beeld wil je niet op je netvlies.. En ook de kosten van zo een traject zijn niet misselijk.

Ik had enorm met hem te doen, maar hij had wel een zoon gekregen. Dus alles had wel effect gehad zou je denken, maar niets is minder waar. Na 10 jaar waren hij en zijn vrouw er zo zat van dat ze besloten om kinderloos te blijven. Ze gingen de kroeg in om hun beslissing te vieren en na een nacht lekker drinken bedreven ze thuis de liefde.

In die nacht is hun zoon verwekt. Fascinerend vond ik het toen al en zeker toen er nog een collega op inhaakte die een soortgelijk verhaal had. Het leek dus zo dat wanneer de druk eraf was, dat het eigenlijk gewoon ging.

Een tijd geleden hoorde ik de tapes van Dave Elman en hij had er een hypnotherapie techniek voor om stellen zwanger te laten worden. Ik vertelde deze techniek aan een cursist van mij en hij behandelde laatst met succes een stel die al 6 jaar bezig was om zwanger te raken.

Een ongelofelijk resultaat en ook dat is dus mogelijk met hypnose. Wel is het goed om erbij te vermelden dat het fysiek allemaal goed moet zitten, maar als het kan dan kan het.

IVF

De standaardmethode is het IVF traject. Vaak in 3 behandelingen wordt dan de helft (50%) zwanger en de kosten lopen dan tot 6000 euro. Als ik kijk naar de cijfers met de hypnotherapietechniek dan is dat een stuk beter en de kosten ook een stuk minder.

Je mag je afvragen waarom hypnotherapie dan niet de nummer 1 manier is. Waarschijnlijk omdat het simpelweg niet zoveel oplevert voor de farmacie. 6000 euro gemiddeld per stel is geld. Het hypnotherapietraject is nog niet eens 10% van die kosten en die opbrengsten komen niet bij de farmacie terecht.

Het is jammer maar ook hier speelt geld een grote rol. Er wordt niet gekeken naar de meest effectieve manier, maar naar wat het oplevert. Tja, wat kan je er van zeggen..

De Hypnotherapie Techniek

De hypnotherapie techniek van Elman was eigenlijk zo simpel dat het bijna te makkelijk lijkt. Hij stelde dat als je het stel in de somnambulistische staat brengt en je geeft ze de suggestie dat ze plezier aan de geslachtsgemeenschap beleven dat dat genoeg is.

Hij leerde het in de jaren ’50 en ’60 dokters en die haalde spectaculaire resultaten. Gemiddeld een 80-90% resultaat bij stellen die al jaren bezig waren. Ik denk dat in deze tijd ook de resultaten heel erg goed zouden zijn. Jammer dat het niet op grote schaal wordt ingezet, want ook hier steekt de farmacie een stokje voor!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen