De Psychiater is de drugsdealer van de basisschool
De Psychiater is de drugsdealer van de basisschool
05 maart 2019 
2 min. leestijd

De Psychiater is de drugsdealer van de basisschool

Vroeger toen ik nog flink aan de dope zat, moest je naar een dealer in de buurt en daar kwamen allerlei zeer aparte gasten over de vloer.

De dealer zelf was ook een hele aparte…

Er kon van alles gebeuren dus je ging erin en er weer uit. En je kreeg je shit mee.

Het was allemaal verboden.

Tegenwoordig kan je het op recept halen. De meest aparte drugs kan je tegenwoordig krijgen en je kan het al als kind krijgen.

Drugs op Recept

Als kind? Ja kinderen van acht jaar krijgen Ritalin voorgeschreven. Dat noemen ze in Amerika ‘Kiddie-Coke’ omdat de bestanddelen van Ritalin vrijwel dezelfde zijn als in een pilletje met XTC.

Een vriend van mij die heel druk en aanwezig was werd altijd heel rustig als hij een pilletje nam. Bleek later dat hij ADHD zou hebben (of doen ;-))

Maar goed, die jongen was 20.

Nu wordt het voorgeschreven aan kinderen van een jaar of acht. XTC moest je halen bij louche figuren en je wist niet precies wat er in zat. Het is nog steeds illegaal en je wordt gezien als een halve junk als je een keer een pilletje neemt.

Maar kinderen die het slikken is prima…

Het schijnt dat 4,5 procent van de kinderen medicijnen als Ritalin en Concerta krijgen. Oh ja Concerta is trouwens in de VS verboden om te geven onder de 12 vanwege het grote aantal zelfmoorden, maar dat terzijde.

Bij mijn zoon in de klas was het 1 op de 4 die een pilletje nam. Wel 25 procent dus! Het leek wel besmettelijk. Ze hadden ook allemaal voordelen daardoor. Eentje mocht naar huis wanneer die wilde. Weer een ander mocht af en toe spelletjes doen.

Ja het was echt te gek als je zo een ‘stoornis’ had want dan mocht je van alles.

Dus in de middag was het net de brandweer aan tafel bij ons. De een gilde nog harder dan de ander. Ook mijn jongens. Die wilde graag Gilles de la Tourette hebben want dan mocht je naar huis…

In de Dojo gaat het heel anders. Ook daar hebben we uiteraard kinderen die ADHD doen. Eentje kwam er een keer naar mij toe en zei dat hij ADHD had en daardoor niet alles mee kon doen. ‘Dan moet ik soms even in de hoek zitten’, zei hij.

‘In de Dojo heeft niemand ADHD. Die ADHD neem je maar weer mee als je naar huis gaat’

Ok… en de les ging prima.

In het boekje Smart Moves staan bewegingen die kinderen met ADHD nauwelijks kunnen uitvoeren zoals kruislings bewegen. Daarom werken Martial Arts zo goed voor ze en worden ze daar rustiger van. Ze maken namelijk verbindingen in het brein die ervoor zorgen dat er opeens geen ADHD meer is.

Ook voeding kan ervoor zorgen dat de ADHD opeens verdwijnt dus voordat we van onze kinderen junkies maken. Laat ze meer met hun lijf doen (ingewikkelde bewegingen) en laat ze betere dingen eten.

De farmacie verdient miljarden over de ruggen van kleine kinderen en noemen alternatieve genezers kwakzalvers. Het zou bijna een goede grap zijn ware het niet dat ze die kids naar de klote helpen.

Luisteren naar drugsdealers vermomd in een witte jas is prima (ze zeggen ook goede dingen), maar denk zelf eerst ook na. Er zijn meerdere wegen naar Rome.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen