Afvallen? Zo raak je blijvend kilo’s kwijt door hypnose
Afvallen? Hypnose is de best werkende methode bij afvallen
28 juni 2022 
1 min. leestijd

Afvallen? Hypnose is de best werkende methode bij afvallen

Bij afvallen slaan we meestal lukraak aan het diëten, vasten, sporten, opereren. We bijten ons er een tijdje in vast om de gewenste kilo’s kwijt te raken. Hoe hard je ook werkt, grote kans dat het bekende yoyo-effect zal optreden. Als je de relatie met eten op een gezonde manier wilt helen, kun je het beste starten from the bottom:

Je streefgewicht bereiken

De best werkende methode om je op lange termijn beter, gezonder en fitter te voelen is hypnose. Natuurlijk! Tijdens een hypnosetraject vindt het afvallen namelijk veel meer in ‘je mind’ plaats. De hypnotiseur geeft instructies en de persoon die in diepe trance verkeert zal gehoorzamend hierop reageren. Het geeft je sturing bij het bereiken van een gezondere levensstijl en de ontspannen vibe die nodig is bij het afvallen.


Afvallen op dieper niveau

Hypnose werkt egoversterkend: diepe overtuigingen over eten, bewegen én over jezelf zullen voorgoed veranderen. Soms is het nodig om dieper te graven: terug naar de oorzaak om hier een ander gevolg aan te geven. Regelmatig komen onderbewuste blokkades en trauma’s aan het licht die er altijd voor hebben gezorgd dat de persoon zich blijft vasthouden aan het overgewicht.

Bekijk hieronder de video waarin Edwin Selij je praktische tips om snel af te vallen zonder dat je daarvoor hoeft te sporten. Van een virtuele maagband tot hypnosetips om taart, chips en chocola makkelijker te laten staan:


Aan de slag met zelfhypnose

Je kunt ook jezelf ‘herprogrammeren’ door gebruik te maken van visualisatie en suggestie, oftwel zelfhypnose: je geeft jezelf positieve overtuigingen mee die helpen bij het bereiken van een gezond gewicht en lichaam. Deze kunnen in de plaats worden gezet van de overtuigingen die je misschien wel uit de media hebt meegekregen. Het aanpakken van je onbewust automatische programma zorgt er dus voor dat je op gewicht kunt blijven. Wanneer je een duidelijk beeld van jezelf hebt dat een nieuwe emotie voor de toekomst visualiseert, zul je succesvol afvallen. In onderstaande video geeft Edwin Selij een demonstratie van zelfhypnose:Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen