Menselijke seksualiteit: hoe gebruik je jouw seksuele energie voor manifestatie?
Menselijke seksualiteit: hoe gebruik je jouw seksuele energie voor manifestatie?
03 februari 2022 
7 min. leestijd

Menselijke seksualiteit: hoe gebruik je jouw seksuele energie voor manifestatie?

Vandaag wil ik het hebben over seksuele energie, maar dan heb ik het niet over rampetampen of orgasmes uitstellen, maar het gaat me om de potentie van die energie. Hoe je die energie gebruikt voor spirituele verlichting.

Daar zijn heel veel verschillende manieren voor. Seks is bijvoorbeeld een manier, maar niet met allerlei verschillende partners, maar met één partner die ook met seks verlichting wil bereiken.


Je hebt overigens op zich niet een partner nodig om je seksuele energie te gebruiken, maar het is wel handig als je een partner hebt.


Seksuele energie wordt ook beschreven in het boekje van Napoleon Hill Think and Grow Rich. Er zijn verschillende invalshoeken. In het hindoeïsme zit het in het eerste rode chakra, de Kundalini, en wanneer die ontwaakt gaat hij alle zeven chakra’s af tot de kruinchakra en dan ben je verlicht. Dit kan heel heftig zijn, het schijnt dat sommige mensen wie dit gebeurt hiervan van slag kunnen raken. Want als je een blokkade hebt, dan beukt die seksuele energie daar tijdens een verlichting gewoon doorheen. Wat er gebeurt is dat je Ik oplost en dat je minder merkt van je ego[1].

Dit kan zo intens zijn dat mensen om je heen denken dat het niet goed met je gaat. Ervaringen van mensen die deze ontwaking hebben gehad terwijl ze geen spirituele achtergrond hebben laten ook zien dat ze dan vaak even psychiatrisch gecheckt worden, dus of alles goed gaat. Wat wel opvallend was, was dat bij de mensen die een dergelijke ervaring hadden spiritualiteit nooit iets was waar ze mee bezig waren. Ze hadden vaak al wat problemen en ondanks dat mensen in de omgeving dachten dat het een psychiatrisch iets was, gaven ze zelf aan dat het toch echt om een spirituele ontwakening of verandering ging[2].


Dan is het wel handig als je soort van “schoon” bent als je gaat experimenteren, zodat je omgeving niet denkt dat je gek bent geworden 😉.


De Japanners noemen het Hara Punt, de Chinezen de Dan Chen, in India Prana. Maar het gaat om de levensenergie in de buik.

Als symbool gebruik ik de Kundalini slang. Die heeft de potentie om alles te verlichten, maar ook om alles te vernietigen.

Ik gebruik even een mannelijk voorbeeld. Een man heeft ongeveer 7.000 zaadlozingen in zijn leven. Ik heb geen idee of het klopt, ik heb ze niet geteld.

Maar stel je voor dat dat juist 7.000 kinderen zijn. Dat zijn er mega veel. Stel je voor dat er meerlingen bijzitten. Dan heb je gewoon 10.000 kinderen. Je kunt er gewoon een dorp mee scheppen. Natuurlijk heb je ook nog iemand anders nodig, maar het zijn twee cellen die een wezen kunnen creëren dat bestaat uit biljoenen cellen die allemaal samenwerken in dat lichaam.

De potentie van menselijke seksualiteit, van die seksuele energie, is dus extreem.

Hoe werkt seksuele energie?

Bij een man en vrouw kan het net even anders werken, maar ze zeggen dat een vaste partner bij een man heel snel heel belangrijk is. Omdat die seksuele energie een scheppende kracht is.

Mannen denken met hun buik en geslachtsdelen, daar zit ook die energie en als je geen vaste partner hebt gaat die energie naar verschillende vrouwen/mannen. Die verspreidt zich.

Je scheppingskracht, je zesde chakra, je derde oog, die wordt dan niet gevoed. De ideeën die je krijgt worden niets, want die worden niet gevoed door de energie uit je buik. Het wordt te weinig gevoed.

Daarom is er een theorie dat een vaste partner goed is om te hebben, zodat je die energie ook in de seks kwijt kunt, maar dan kun je de rest van die energie via je ruggengraad naar de bovenste chakra in een soort verlichting raken. Je voedt dan alle chakra’s met die energie vanuit de aarde.

Denk eens vanuit de aarde naar boven in plaats vanuit het universum naar beneden

Je merkt dat als je dit van beneden naar boven doet, dat er iets interessants kan gebeuren.

Je kunt een beeld krijgen bij hoe jij wilt dat je leven eruitziet. Dat beeld kun je voeden met die energie en dan wordt het realiteit. Anders blijft het een droom.

Je hebt ook mensen die de energie gebruiken voor iets dat ze niet willen. Ik wil eigenlijk deze baan niet, maar ik heb wel de zekerheid nodig van geld. Dan gaat die energie ook, maar omdat je het niet wilt ga je die energie onderdrukken en dan vernietigt het je. Dan brand je ook op en krijg je een burn-out.

Er is dan te veel vuur dat je niet kanaliseert. Je bent niet opgebrand, maar je bent in de fik gezet en verbrandt.

Er is dus heel veel vuur, maar je weet het niet te kanaliseren als je last krijgt van een burn-out. In oude teksten wordt dan gezegd dat je een blokkade hebt, dat de energie dan weer naar beneden gaat en dat merk je bijvoorbeeld aan een depressie en vermoeidheid[3].

Die energie kun je dus van beneden naar boven laten gaan, in plaats van boven naar beneden.

Ik vond het altijd makkelijk om energie van boven naar beneden te laten gaan. Om ideeën te krijgen in mijn hoofd en dat dan naar beneden te laten gaan, maar dat stokt dan ergens bij mij.

Nu ben ik juist bezig om die energie van beneden naar boven te laten gaan. Dus stel je voor: je gaat via de energie van de aarde naar boven, welk beeld komt er dan op? Als je dit vanuit de aarde doet in plaats van dat je zelf iets gaat bedenken?

Dat is niet altijd handig, om het zelf te bedenken. Wat handig is, is om in een soort hypnotische staat te komen en het beeld dan tot je te laten komen.

Bewegende meditatie voor het aanwakkeren van energie

Maar dan moet je wel energie hebben om dat beeld te krijgen. Je moet dat wel kunnen voeden met energie. Anders wordt het niet wat.

Dit kun je doen met yoga, tai chi en alle bewegingsachtige vormen[4]. Het kan ook met meditatie, maar ik denk dat het met bewegingsvormen beter werkt en misschien zelfs dat je een beetje zweet. Dan kom je iets meer in je lichaam

Dan gebruik je de visualisatie dat je de slang ontwaakt, dat je de energie wakker maakt.

Wat belangrijk is, is aandacht. Niet per se op wat je wilt, maar aandacht op je eerste en tweede chakra. De rode en oranje. Als je jouw aandacht hebt op dat gebied, daar zit je levensenergie, dan visualiseer je voor jezelf hoe het er ook voor je uitziet.

Voor mij is dat een slang.

Dus ik stel me voor dat die slang met die energie omhoog gaat. Die onuitputtelijke energie is er bij iedereen. Als je heel erg moe bent werkt die energie tegen je. Dan verzwelgt hij je. Maar als het goed gaat, dan voel je je dus ook energiek.


Het is een enorme potentie aan energie.


Als je kijkt naar massa die energie wordt, zoals bij een kernbom. Dan is het wel goed om te weten dat net zoveel atomen als er in een druif zitten gebruikt zijn voor de bom in Hiroshima. In een druif zit dus al zoveel energie. Hoeveel energie zit er dan wel niet in jou?

Dat is de potentie van de energie die in je zit. Waar gebruik je het voor en hoe verzwelgt het jou?

Voordat je die energie aanzwengelt kun je veel gaan opschonen. Ik heb veel opgeruimd in mijn leven en gewerkt aan mijn relatie (die ik nu al meer dan twintig jaar heb). Dus ik dacht: “Nu heb ik een beetje de bouwstenen die ervoor zorgen dat ik dit veilig kan doen.”

Om te experimenteren met aandacht. Je stelt je voor dat er onder in je ruggengraad energie ligt en die kun je ontwaken. Als die ontwaakt, dan laat je hem door je ruggengraad gaan. Als je dan iets merkt, dan stop je. Je laat de slang zijn werk doen. Je doet dit heel rustig. Je gaat langs alle centra en chakra’s. Je hart, je keel, je nek, je derde oog en dan je kruin. Die pak je allemaal mee.

Dan voel je vanzelf of er ergens wat zit en dan doe je daar wat mee.

Op een gegeven moment heb je die weg vrijgemaakt en dan is het goed om te bedenken wat je wilt. Dan betrek je die energie erbij en dan zul je zien dat je nog veel sneller zaken voor elkaar krijgt dan nu.

Beluister ook deze podcast:

https://open.spotify.com/episode/38WZryuu31Gc0dC8Siic5i?si=7e16cba181764c6b

Hypnose voor jouw spirituele ontwakening

Zoals gezegd kom je het beste tot goede ideeën als je in een hypnotische staat bent. Wil je weten hoe hypnose werkt en wat dit voor je kan doen? Doe eens mee met de gratis online masterclass over hypnose.

Of schrijf je in voor een van de opleidingen van het Hypnose Instituut Nederland. Een plek om jezelf en andere mensen te helpen met spirituele en aardse problemen.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen