Psychisch probleem oplossen met informatie
Psychisch probleem oplossen met informatie
25 juli 2020 
6 min. leestijd

Psychisch probleem oplossen met informatie

Er zijn meerdere manieren waarop je een psychisch of mentaal probleem kunt oplossen. Met hypnose is het gebruik van regressie en het veranderen van inzichten – of het veranderen van informatie over een gebeurtenis – een populaire manier om zo’n probleem op te lossen.

Tijdens regressie kunnen interessante dingen gebeuren. Je komt erachter dat veel problemen of trauma’s worden doorgegeven. Je komt erachter dat wanneer je bij jezelf iets verandert, wanneer je de verantwoordelijkheid neemt om het te veranderen en dat doet, dat dit zelfs iets bij je kinderen verandert of zelfs bij je vader of moeder. Dit geeft je ook gelijk verantwoordelijkheid.

Informatie is de sleutel voor de oplossing

De regressie wordt tijdens de opleiding in een aantal dagen geleerd. Dan demonstreer ik de techniek eerst en krijgt een cursist een sessie van mij. Ik vertel dan eerst wat over de theorie die mensen hebben gehad, zoals de theorie dat alles massa is die is veranderd in dat alles energie is. En zelfs daar zijn wetenschappers op teruggekomen. Die geven nu aan dat alles informatie is[1].

Informatie is dus letterlijk overal aanwezig en die kun je pakken. Die kun je bij wijze van spreken channelen en je geeft de informatie ook door. Als jij die informatie verandert, verander je dus ook de informatie die anderen uit je omgeving kunnen “pakken”.

Daar hebben we het dan over. Er kwam eens een cursist naar me toe die wilde vertellen wat er was gebeurd. Hij was gescheiden en had al vijf jaar, sinds de scheiding, geen contact met zijn kinderen gehad. Hij kwam na de eerste dag thuis, was ermee bezig (met die informatie) en een van zijn contactloze kinderen had een foto van zijn nieuwste kind leuk gevonden op Facebook.

Hiervan was hij helemaal in verwarring en verwondering. Ze hadden letterlijk vijf jaar geen teken van leven gegeven, dus dit was heel wat. Na zo’n dag was er opeens contact.

Waarom? Mijn theorie is dat als er iets door jou wordt veranderd, dat dit ook gebeurt bij je kinderen, ouders of je familie. In dit geval dus ook. Met hem had ik niet eens een sessie, maar we hadden het dus over het veranderen van informatie. Hij is erover na gaan denken, heeft waarschijnlijk iets in zichzelf veranderd en boem. Dan is er ruimte voor contact. Dat gebeurt dan ook meteen.

Dit duurt dus niet even. Overdracht van informatie gaat tegelijkertijd. Zo heeft de TU van Delft onderzoek gedaan met een foton, dat is een lichtdeeltje. Als het ene lichtdeeltje de ene kant op draaide, dan draaide het andere lichtdeeltje de andere kant op. Dus de informatie die werd veranderd bij het ene lichtdeeltje veranderde ook direct bij het andere lichtdeeltje[2]. Het maakte niet uit of dat andere lichtdeeltje een miljard kilometer verderop was. Er zit geen tijd of ruimte tussen. Einstein noemde ruimte en tijd hetzelfde. Alles was energie en had een bepaalde afstand af te leggen. Snelheid, tijd en ruimte waren allemaal energie.

Maar informatie wordt dus direct uitgewisseld.

Dit zien we ook in de familielijnen, in de hoofden van mensen. Op een bepaald niveau wordt iets ook direct geïnstalleerd bij de ander. Dit gaat verder dan dat het onbewuste verandert, want mensen zijn zich er ook niet bewust van dat het onbewust dat het veranderd is. Het is gewoon zo.

Je zou ook kunnen zeggen dat het een tijdje duurt voordat een gewoonte veranderd is, voordat een verandering heeft plaatsgevonden, omdat het brein zich moet aanpassen. Een verandering heeft ook tijd nodig, een bepaalde energie. Op dat niveau klopt dit ook. Voordat de massa van je lichaam is veranderd heb je energie nodig.

Maar als alles informatie is… De informatie is direct veranderd. Doordat de informatie direct veranderd is, verandert ook direct de energie en verandert ook de massa. Alleen de massa is nog niet zichtbaar veranderd, dat heeft dan ook tijd nodig. Omdat we in dit niveau leven.

Veranderingen gaan veel sneller als je met informatie werkt, zeker vergeleken met als je werkt met het fysieke of zelfs het energetische.

Je kunt dus met hypnose het beste kijken naar informatie verandering in plaats van fysieke of energetische verandering. Als we de informatie verandert, verandert direct de energie en ook de massa. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar in ander gedrag, anders denken en/of andere dingen geloven.

Mensen kunnen zelfs de “oude” informatie vergeten. Dus je verandert in zo’n sessie de informatie en na de sessie is het probleem dat opgelost moest worden al bijna vergeten. Dit is dan een probleem waar iemand jaren mee zit. Als het weg is, is het weg. De informatie is direct veranderd en dat zorgt voor die wonderlijke verschuiving.

“Oh ja, daar had ik last van.”

“Oh ja, dat weet ik nog wel van vroeger.”

Alsof het jaren geleden was, in plaats van dertig minuten. Bij het HIN leer je hoe je de informatie kunt veranderen en dat je de intentie hebt om dat te doen. Door de focus op informatie denk ik dat onze sessies zo effectief en efficiënt zijn. We veranderen de informatie.

Beluister ook deze podcast:

https://www.buzzsprout.com/195236/1346308-alles-is-energie-niet-echt

Onderzoek laat ook zien dat tijdens een regressie de manier van denken van proefpersonen al verandert, vooral als de persoon zeer hypnotiseerbaar is[3].

Informatie veranderen met regressie

In dit voorbeeld gaat het dus om informatie te veranderen om familieproblemen, zoals geen contact met je kinderen, te kunnen herstellen.

Het leuke als je kijkt naar familieproblemen is dat je in het begin van je leven gehypnotiseerd bent door je familie. Je was altijd al in hypnose en alles wat mensen om je heen, voornamelijk familie, ooit tegen je zeiden nam je als een spons op.

Hier zijn overtuigingen die nu voor problemen binnen je familie (kunnen) zorgen. Met regressie ga je terug naar overtuigingen die nu voor problemen binnen je familie zorgen.

Misschien denk je als vader autoritair te “moeten” zijn, omdat je vader je op die manier heeft gehypnotiseerd. Misschien denk je als moeder thuis bij de kinderen te “moeten” blijven, omdat jouw moeder dit ook deed. Dit zijn overtuigingen die je onbewust bij je kunt dragen en die nu voor problemen kunnen zorgen.

Met regressie ga je dan de informatie van een herinnering veranderen. Het moment waarop niet helpende overtuigingen zijn ontstaan ga je dan in gedachten veranderen. Dit veranderen van hoe het eruit zag of voelde is het aanbrengen van een verandering in de informatie. Op onze opleiding leer je hoe je dit doet en hoe je andere mensen helpt om dit te doen.

Informatie veranderen voor familieproblemen

Dus regressie kan gebruikt worden om familieproblemen te veranderen, maar er is ook een andere techniek die heel goed te gebruiken is om snel effect te hebben binnen je familie.

Namelijk de familieopstelling. Bij de familieopstelling maak je in gedachten een soort ruimte waarin jij staat. Vervolgens stel je je voor, terwijl je in hypnose bent, waar de rest van je gezin staat. Waar staat je partner in die ruimte? Waar staan je kinderen in die ruimte?

Als het juist om vriendschappen gaat, waar staan die mensen dan?

Eerst staan ze dus ergens. Dan kun je die mensen in gedachten verplaatsen. Dit is ook het veranderen van informatie. Want je hebt net gelezen dat je die mensen ergens mentaal neerzet en waarschijnlijk kon je je direct voorstellen waar jouw familieleden zich ten opzichte van jou bevonden. Die informatie is er dus al, daar hoef je niet lang over na te denken.

Vervolgens helpt een hypnotherapeut je om iemand die je op een andere plek wilt hebben te verplaatsen. Bijvoorbeeld dichterbij omdat je van die persoon houdt en omdat het echt niet logisch is waar die in je mentale kaart staat of juist verder weg, omdat je die persoon heel irritant vindt. Dit kan direct allerlei gevolgen hebben, in eerste instantie met hoe jij je voelt en in tweede instantie kan de foto van je nieuwste kind opeens een like krijgen van een kind dat je al jaren niet hebt gezien.

Gewoon door het veranderen van de informatie.

Hypnose en informatieverandering

Met hypnose doe je heel veel met informatie. Je gedachten zijn immers ook informatie. Ze geven veel inzicht in hoe je over iets denkt. Er zijn allerlei technieken waardoor je kennis uit je onderbewuste kunt oproepen om dit vervolgens te veranderen, om dus die informatie te veranderen. Zodat jij daarna een fijner leven hebt.

Dit kan met visualisaties, met symbolen, met regressie of zelfs met progressie. In de opleiding van het Hypnose Instituut leer je hoe dit allemaal werkt.

Wil je meer weten over hypnose? Kom dan eens naar een hypnose playshop. De playshops worden gegeven in Zwolle en in Wormerveer.

Wil je juist meer zien van hypnose en het ervaren? Kom dan eens naar een seminar, waar ik ook demo’s geef van hypnose (check ook of ze online te volgen zijn).

Wil je hypnose leren om anderen te helpen, bijvoorbeeld als coach, psycholoog of psychiater? Schrijf je dan in voor een van onze opleidingen.

[1] https://bigthink.com/philip-perry/the-basis-of-the-universe-may-not-be-energy-or-matter-but-information

[2] https://www.trouw.nl/nieuws/delft-bewijst-ongelijk-einstein~b641127e/

[3] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00207144.2017.1246869

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen