arrow_drop_up arrow_drop_down
Shaolin Tactiek voor klagers en zeikers
1 mei 2019 

Shaolin Tactiek voor klagers en zeikers

De Tactiek van de Misleiding…

Zo wordt het beschreven door de Shaolin meesters. Wanneer je de tegenstanders als het ware in slaap sust of als het lijkt alsof je er niks van kan.

Dronken loop je op de tegenstander af, je valt neer en als hij dan vlakbij is dan schakel je hem uit door een klap of trap tegen de knie en in de liesstreek.

Einde oefening.

Shaolin tactiek

Zo ook met de bedelaars in China. Ze kwamen erachter dat mensen meer gaven als je een hondje erbij laat zitten. Het liefst een uitgemergeld hondje. Brengt veel op. Jij denkt dat je helpt, maar het beestje zit alleen maar langer daar op die koude betonvloer.

Precies averechts effect. Je kan beter niks geven, maar ja… schuldgevoel…

Mensen zijn ook zo. Hele verhalen over hoe slecht het gaat en hoe slecht ze het hebben. Ze hebben het zo moeilijk en niks helpt ze natuurlijk.

Vaak ben ik erin getrapt en altijd klopte het wat ze zeiden. Het werkte niet en ze hadden ook geen geld dus dubbel pech. Ze hadden mij in slaap gesust en zo het gevecht, zou je kunnen zeggen, gewonnen.

‘Zie je wel dat niks werkt?’

Een perfecte tactiek waar je dus nooit in moet trappen. Emails vol, berichten vol van die mensen. Nooit reageer ik erop. Als ik zo een verhaal in mijn mailbox krijg weet ik het al.

Huil, huil, huil, jank, jank, jank, geen geld, kan je mij niet gratis helpen…

Nee, in die eeuwenoude samoerai tactiek trap ik niet meer in. Uit die hypnose ben ik al gestapt. Wanneer je dat gevecht ingaat, dan heb je alleen maar verliezers. Niemand wint. Gevecht niet aangaan is het beste. Dan heb je kans op twee winnaars.

In ieder geval eentje, want een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht. En ik heb zo al heel veel gevechten vermeden.

Met een beetje mazzel voelen mensen zich hierdoor aangesproken en stoppen ze met zeiken en huilen. Verdriet hebben is prima, janken en zeiken niet. Tenminste niet in mijn mailbox.

Klagers en zeikerds willen je verzwakken. Wees als een Shaolin. Trek je daarvan terug. Blijf in je kracht en doe er bewust niets mee. Het maakt jou dan sterker.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Hoe leef je het langst zonder angst' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie ging onderwijzen.
Reactie plaatsen

Ja wij gebruiken cookies