arrow_drop_up arrow_drop_down
9 april 2020 
in Hypnose

De 1.000 x meer hypnose: de manier om meer te krijgen

De laatste tijd moet ik veel denken aan de hypnose waarin jezelf zit, een soort mindset. Het gaat niet om beter of slechter wat ik nu wil uitleggen. Je mag zelf bepalen wat je daarvan vindt. Het is wel interessant dat we met zijn allen op onze eigen manier in hypnose verkeren.

Ik zal even uitleggen wat ik hiermee bedoel. Stel je voor dat ik zeg tegen jou: “Kun je 1.000 euro per jaar verdienen?” Dan denk je waarschijnlijk dat dat niet zo heel moeilijk is en dat je dat wel kunt. Misschien vind je het zelfs een beetje een stomme vraag. Zelfs je kind zou dit moeten kunnen als die een beetje zijn best doet.

Dit gevoel herkennen de meeste mensen in Nederland wel. 1.000 euro per jaar verdienen is makkelijk.

Doe dit eens x 1.000.

Dat is een miljoen per jaar verdienen. Dit is voor veel mensen lastig te geloven. Het is een hele andere manier van denken, van hypnose, van mindset, of zelfs van geloofssysteem.

Misschien vind je een miljoen helemaal niet nodig. Waarom al dat geld? Geld vind je misschien irrelevant of je zou wel willen, maar je weet niet hoe.

Hier zitten dus veel meer ideeën, overtuigingen en gevoelens achter dan bij 1.000 euro per maand.

Ik hoorde ook eens de stelling: De miljonair zit de biljonair in de weg.

Je doet weer x 1.000. Dan ga je naar een miljard per jaar. Veel mensen hebben hier geen idee bij of dat het gewoon way beyond is. Maar voor die miljardair geeft een miljoen per jaar hetzelfde gevoel als de 1.000 euro voor jou geeft.

Het is precies hetzelfde gevoel en dat fascineert mij.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de eigenaar van Alibaba, Jack Ma, die verdient daarmee een triljard per jaar. Wat weer 1.000 x een miljard is. Die heeft precies hetzelfde gevoel bij een miljard als wat jij bij 1.000 euro per jaar hebt en dat intrigeert en fascineert mij. Niet dat ik dat wil, maar dat het kan. Dat dit bestaat, los van de vraag of dit goed of slecht is.

Het wordt natuurlijk steeds minder. 1 op de 10.000 bedrijven verdienen een miljoen per jaar en daarvan weer 1 op de 10 een miljard en op die manier worden het steeds minder bedrijven of mensen die steeds meer verdienen.

De meeste zzp’ers zitten tussen de 0 en 50.000 euro per jaar. Het gros van de zelfstandigen verdienen tussen de 30.000 en 40.000 per jaar. Die kijken allemaal veel naar elkaar om te zien wat ze aan het doen zijn, waardoor ze elkaars mindset en werkwijze overnemen. Ze kopiëren elkaars hypnose.

Terwijl het veel interessanter is om de gedachten te kopiëren van een miljardair.

Ik zeg het expres in geld, omdat dat eenvoudig rekenen is.

Meer vrijheid, geluk en/of liefde

Maar je kunt dezelfde schaal gebruiken in vrijheid, geluk, liefde of in relaties. Wat jij echt heel belangrijk vindt. Om te kijken of dat maal 1.000 kan, dat is een heel interessant idee. Kan dat maal 1.000?

Ik denk van wel.

Maar dat is dan wel een andere manier van denken en doen. Een hele andere hypnose.

In sommige gevallen kan het niet, maar misschien is dat ook weer een beperkende gedachte van mij. Dat intrigeert mij. Het is als een spel dat je kunt spelen op een bepaald niveau. De energie die het kost is nagenoeg hetzelfde.

Natuurlijk kost het energie om iets te bewerkstelligen, maar 100.000 euro per jaar verdienen kost wellicht net zoveel energie als een miljoen per jaar verdienen, misschien zelfs als een miljard per jaar.

Dat weet ik niet, maar het zou kunnen.

Omdat het een andere manier van denken is en van leven. Als dat daar dus al zo is, met geld bijvoorbeeld, dan is het ook in relaties zo.

Een andere manier van relateren aan mensen geeft een groter resultaat, aan levensvreugde of relatievreugde. De eerste relatie die je ziet is die van je vader en moeder, maar dat betekent niet dat dit de beste relatie allertijden is. Alsof er op de wereld geen een beter voorbeeld is van een liefdesrelatie dan die van je vader en moeder.

Als ik naar mijn eigen ouders kijk denk ik van wel, die hebben wel een goede relatie. Maar ik denk wel dat het beter zou kunnen, waar zijn die mensen en hoe doen die dat dan?

Dat zijn allemaal hypnoses, de relatiehypnose, en dat is ook weer een manier van anders kijken naar de wereld. Je kunt al heel veel halen uit boeken. Hoe doen relatieboeken het bijvoorbeeld.

Er zijn mensen in de wereld, of in je omgeving, die het echt heel goed doen en daarvan kun je leren. Dan kijk je hoe ze dat precies doen, wat denken ze van elkaar, hoe ze zich voelen bij elkaar en wat ze doen om het te laten werken. Als je niet zelf weet hoe dat moet, kun je het op die manier leren.

Als je kijkt naar een ander facet, zoals werk, doe je dan werk dat je echt leuk vindt? Werk dat je echt inspireert, waar je helemaal op je plek bent? Zo niet, zijn er mensen die dat wel doen?

Als ik naar mezelf kijk: Ik doe werk dat ik leuk vind en dat heb ik altijd gedaan. Dat is heel belangrijk voor mij. Dus voor mij is dat geen big deal. Het zit niet in mijn wereldmodel om te doen wat ik niet leuk vind. Dat wil niet zeggen dat er niet sommige taken zijn die ik moet doen die ik niet leuk vind, want die zijn er wel. Maar die heb je overal wel. Dat is gewoon een taak die erbij hoort, die je gewoon doet.

Ik begrijp totaal niet dat er mensen zijn die werk doen dat ze niet leuk vinden.

Het zit niet in mijn model, in mijn hypnose.

Ik kan het wel begrijpen als ik de redenen hoor, maar voor mezelf is het echt onmogelijk.

Dit is weer iets waarvan je kunt zeggen dat dit kan en jij kunt dit ook doen. Als je nu van alles bedenkt waarom het niet kan, dat is dan gewoon bullshit. Dit is iets wat je jezelf wijsmaakt. Dat deed je misschien ook op de basisschool, dat je iets niet kon en dat je niet goed genoeg was.

Ben je nu boven de 20, dan moet je daar maar eens mee stoppen. Er is altijd een manier, het lukt misschien niet direct morgen. Misschien moet je er een jaar of 2 hard voor werken, maar het kan.

Wat je ook denkt, die gedachten kun je controleren. Je kunt een plan maken in je hoofd en daar dan serieus een prioriteit van maken. Dit laat je niet gaan, maak er een prioriteit van of stop met zeuren.

Of iets leuk is ligt niet per se aan de ander. Dat die het leuk maakt voor mij. Ik moet dat gaan doen. Ik doe dat.

Dit is zo met leuk werk, met een leuke relatie en ook met geld is het zo. Ik verdien geld. Als ik meer geld wil verdienen, moet ik manieren vinden om meer geld te verdienen. Misschien moet ik iets leren, meer uren werken, meer per uur vragen.

Ik kan ook gaan zeuren, maar het enige waar ik dan beter in word is zeuren.

Het is niet altijd makkelijk, maar het is wel bevrijdend om je cirkel van invloed te beïnvloeden.

Het begint vaak met het stellen van een prioriteit, dan met het leren en dan wordt het jouw hypnose. Het is een ongoing process.

Wat kan helpen is dat je iets maal 1.000 doet. Als dit je te ver gaat, doe het dan maal 100 of maal 10. Maal 10 is vaak makkelijker te bedenken.

Beluister ook deze podcast.

https://www.buzzsprout.com/195236/1056732-de-1000-maal-hypnose?play=true

Van intentie, naar plan, naar gedrag

Met de 1.000 maal hypnose, of 10 maal hypnose, creëer je een bepaalde intentie bij jezelf. Die intentie zorgt vaak voor een plan en dat kan weer voor een bepaald gedrag zorgen. Dit blijkt ook uit een studie naar ondernemerschap intenties en ondernemerschap gedrag. Het hebben van een bepaalde intentie was super belangrijk om het gewenste gedrag te krijgen[1].

Door te kijken naar je mogelijkheden houd je ook je gedachtegang positief en dat helpt je om meer te bereiken, in ieder geval als ondernemer. Dit helpt je ook om psychologisch sterk te zijn[2].

Wil jij jezelf of andere mensen helpen om hun intenties duidelijker te maken, om de 10 maal hypnose eenvoudiger te vertalen naar een 100 maal hypnose? Dan kun je dat leren bij de opleidingen van het Hypnose Instituut Nederland. Deze worden ook online gegeven. Offline worden ze gegeven in Wormerveer en Zwolle.

Kom ook eens naar een seminar of hypnose playshop. Bekijk de agenda voor de data van komende evenementen en opleidingen.

[1] https://www.atlantis-press.com/proceedings/febm-17/25887044

[2] http://www.koreascience.or.kr/article/JAKO201831349947864.page

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Hoe leef je het langst zonder angst' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie ging onderwijzen.
Reactie plaatsen

Ja wij gebruiken cookies