Reïncarnatietherapie: De voordelen voor je huidige leven
Reïncarnatietherapie: De voordelen voor je huidige leven
25 november 2018 
3 min. leestijd

Reïncarnatietherapie: De voordelen voor je huidige leven

Er is veel discussie over de mogelijkheid dat reïncarnatie, een nieuw leven na de dood, bestaat. Er zijn wel grote gebieden in de wereld waar mensen geloven in reïncarnatie, zoals in India. Er zijn ook veel mensen die claimen zich een vorig leven te kunnen herinneren. Soms heeft dit vorige leven zelfs invloed op het huidige leven, zoals angsten die toen zijn ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je in je vorige leven een heftige dood hebt gehad.

In deze video laat ik je weten hoe ik denk over reïncarnatie:

Wat is reïncarnatietherapie?

Reïncarnatietherapie is een vorm van regressie waarbij de hypnose-expert steeds verder teruggaat om de bron van een probleem te vinden. In sommige gevallen kan dit dus zover teruggaan dat je naar een vorig leven gaat.

Reïncarnatie therapie wordt gebruikt voor problemen die veel ongewenste invloed hebben op het dagelijks leven. Sterke emoties die niet door dit leven te verklaren zijn. Ook mensen die een alternatieve manier zoeken om problemen op te lossen komen vaak uit bij reïncarnatietherapie.

De voordelen zijn dat er inzichten verkregen kunnen worden door problemen uit het vorige leven op een andere manier te bekijken, bijvoorbeeld met de kennis van nu. Daarnaast krijgen mensen door het loslaten van de negatieve emoties vaak meer energie en minder last van hun problemen[1].

Allerlei problemen kunnen door reïncarnatietherapie opgelost worden, zoals:

Voorwaarden voor reïncarnatietherapie

Om reïncarnatietherapie te laten werken is het belangrijk dat je gelooft in reïncarnatie. Je hoeft niet al het idee te hebben dat je een vorig leven hebt gehad, maar het is wel belangrijk dat het je overtuiging is dat reïncarnatie bestaat. Als je alleen gelooft in het hebben van 1 leven en dat was dat, dan gaat reïncarnatietherapie niet voor je werken.

Reïncarnatietherapie is een hypnosetherapie. Het is daarom belangrijk dat je hypnotiseerbaar bent. Uiteindelijk kan iedereen wel in hypnose raken, bij 85% van de mensen gaat dit vrij eenvoudig tot eenvoudig, maar bij die laatste 15% kan het toch lastig zijn om in hypnose te raken en moet je echt naar een goede hypnose-expert om de therapie te kunnen toepassen.

Bij de inductie van hypnose, het moment waarop je onder hypnose wordt gebracht, controleert de hypnose-expert je volgzaamheid om te zien of je goed genoeg onder hypnose bent. Je krijg bijvoorbeeld opdrachten om je hand op te tillen, zoals bij een armlevitatie, of om op een bepaalde manier adem te halen.

Wanneer je goed onder hypnose bent begint de regressie.

Wat gebeurt er tijdens reïncarnatietherapie?

Het idee bij reïncarnatietherapie is dat je onbewust overtuigingen en emoties meeneemt vanuit je vorige leven naar dit leven. Dit zorgt bijvoorbeeld voor blokkades waardoor je niet uit je comfortzone kunt komen en de stappen niet kunt zetten die je moet zetten om jouw persoonlijke doelen te behalen.

Eerst ga je belangrijke levensgebeurtenissen na uit je leven en hoe je bent overleden. Vervolgens ga je het leven evalueren. Welke levenslessen kun je halen uit dit leven en hoe kun je dit gebruiken in je huidige leven?

Het begint met een ontspanningsoefening waardoor je ontspannen bent en beter in hypnose komt. Vervolgens krijg je vooral vragen over wat je ziet en hoe je je voelt. Het lijkt op een geleide visualisatie met als verschil dat jij zelf naar je gevoel luistert en naar je geestesoog kijkt.

De hypnose-expert helpt je om wat je ziet en voelt als een levensverhaal samen te brengen. Om te achterhalen waar sommige vaardigheden vandaan komen, welke patronen in je vorige leven invloed hebben op je huidige leven, hoe je relaties en gedachten waren en andere gegevens die invloed hebben op je huidige leven. Hiervoor moet je veel gegevens invullen en dit kan heel raar voelen, want waar haal je die informatie vandaan?

Uit ervaringen die op het internet te lezen zijn blijkt dat het misschien soms voelt als gewoon iets bedenken. Toch kan wat je bedenkt apart voelen, want waar komt de informatie vandaan die jij bedenkt? Uiteindelijk gaat het hier niet eens helemaal om. Als dit ervoor zorgt dat je problemen oplost en je vrijer voelt, dan heb je het resultaat dat je nodig hebt al behaald[2].

Wil je meer weten over hypnose en hoe je hiermee jezelf en anderen kunt helpen? Kom dan eens naar een hypnose playshop of volg een van onze opleidingen bij het Hypnose Instituut Nederland. Dit kan zowel online als offline.

[1] http://repository.cityu.edu/handle/20.500.11803/131

[2] https://people.com/uncategorized/we-tried-it-past-life-regression-therapy/

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen