Hypnose practitioner worden is iets wat voor veel mensen een omslag in hun leven is. Het is voor veel mensen hun 2e carrière, doordat ze zelf de kracht van hypnose ervaren hebben en dit graag willen delen met andere mensen.
In dit artikel gaan we dieper in op het worden van een hypnose practitioner en wat ervoor nodig is om hiervan een succes te maken.
Stap 1: Hypnose leren
Een keer hypnotherapie ondergaan zorgt er vooral voor dat je ervaart wat hypnose voor mensen kan doen, maar dan weet je nog niet waarom het werkt.
Door bij het Hypnose Instituut Nederland te leren hoe hypnose en hypnotherapie werkt weet jij wat de hypnotherapeut nu eigenlijk heeft gedaan waardoor jij een transformatie hebt kunnen maken.
Hypnose op zich doet namelijk niet vele meer dan mensen helpen om heel diep te ontspannen en open te staan voor suggesties.
Maar het is belangrijk als hypnose practitioner dat die suggesties goed zijn en mensen écht verder helpen om problemen te voorkomen en te verwerken.
Daarom is het slim om de opleiding te volgen, zodat je weet waarom bepaalde suggesties gegeven worden en wat dit doet voor fysieke of mentale klachten (of beide).
Stap 2: Opleidingen met succes afronden
Het is belangrijk om al onze opleidingen te volgen voordat je jezelf hypnose practitioner mag noemen.
Om dit met succes te doen is het belangrijk om naast het volgen van de lessen ook te oefenen met de technieken die je leert. Vraag familie en vrienden of andere kennissen eens of je de technieken op hun mag uitproberen.
Als je goed bezig bent, zul je merken dat ook vrienden en kennissen van je vrienden en familie zich bij je zullen melden met problemen die ze opgelost willen zien.
Ben je niet goed bezig, dan merk je dat ook wel en kun je vervolgens in de lessen en met studiegenoten onderzoeken waar je de mist in bent gegaan.
Stap 3: Thuis beginnen
Als je toch bezig bent met het oefenen op familie en vrienden, dan heb je ook gemerkt dat je heel goed in je eigen huis of als gast bij mensen kunt beginnen met het zijn van een hypnose practitioner.
Het kan soms namelijk even duren voordat je een continue stroom hebt van afspraken en sessies. Het is wel prettig om pas een praktijkruimte te huren en in te richten als je zeker weet dat je hiervoor voldoende cliënten krijgt.
Stap 4: Reviews vragen
Een manier om hiervoor voldoende cliënten te kringen is door je bedrijf zichtbaar te maken, en dan met name de goede resultaten die je behaalt.
Als je mensen helpt, zelfs als het alleen maar is omdat je aan het oefenen bent met de technieken van de opleiding, vraag dan altijd om een review.
Dit kan zelfs een simpele whatsapp wisseling zijn met de vraag (of vragen):
- Wat vond je ervan?
- Wat heeft dit voor jou gedaan?
- Welke verandering in je leven heeft dit veroorzaakt?
Als het antwoord op deze vragen goed is en inzicht geeft in de verbetering kun je mensen vragen of je het antwoord als review kunt gebruiken. Die kun je eventueel anoniem maken, dat hangt vaak af van de problematiek waarmee je iemand hebt geholpen.
Stap 5: Jezelf zichtbaar maken met je website
Er zijn meerdere manieren waarop je jezelf vervolgens zichtbaar kunt maken als hypnose practitioner.
Het is gebruikelijk om een website te hebben. Inmiddels zijn 1-page websites ook erg populair voor kleine dienstverleners. Je website heeft dan eigenlijk alleen 1 homepagina.
Dit is wel het minimale wat handig is.
Het is gebruikelijker om een website te hebben met meerdere webpagina’s, waarin je meer vertelt over wat je belangrijk vindt en de problemen waarmee je mensen helpt. Vaak wordt daar ook een tool in geplaatst zodat mensen afspraken kunnen plannen, maar een simpele contactpagina kan voor een hypnose practitioner ook al heel veel doen.
Die reviews die je hebt geplaatst, die wil je ook overal zichtbaar maken op je website. Dat zijn immers argumenten voor mensen om naar jou toe te gaan als ze een probleem hebben dat jij kunt oplossen.
Stap 6: Jezelf zichtbaar maken op social media
Een website hebben zorgt niet automatisch voor klanten. Daarom is het ook belangrijk om jezelf zichtbaar te maken op social media als hypnose practitioner. Er zijn meerdere platformen die hiervoor interessant kunnen zijn, namelijk:
- YouTube
YouTube staat in dit lijstje omdat YouTube nu meer accounts heeft dan Facebook in Nederland. Het dagelijkse gebruik is echter wel miljoenen mensen lager op YouTube dan op Facebook.
Door regelmatig berichten en video’s te plaatsen op deze platformen over wat je doet, hoe dat gaat en door mensen te inspireren met hoop en een leven zonder de pijn van het probleem kan je zichtbaarheid leiden tot klanten.
Ook op deze kanalen laat je de reviews die je hebt verzameld regelmatig zien. Je mag een review zelfs meerdere keren herhalen, want niet iedereen ziet je bericht elke keer.
Stap 7: Praktijkruimte vinden
Als de reviews, de mond-tot-mond reclame en je zichtbaarheid voor een constante stroom van cliënten zorgt en wellicht zelfs voor een wachtlijst (ook al willen we die natuurlijk liever niet). Dan kan het ook interessant zijn om een praktijkruimte te hebben.
Een plek waar je sowieso niet gestoord gaat worden door je huisgenoten (partner en kinderen). Een plek die je optimaal kunt inrichten om hypnotherapie mogelijk te maken.
Op die manier voel je je nog meer een hypnose practitioner. De ruimte inlopen aan het begin van de dag geeft je de priming om de beste therapeut te zijn die je die dag kunt zijn.
Stap 8: Vergoeding krijgen van de zorgverzekeraar
Om een vergoeding te krijgen voor je sessies is het voor de zorgverzekeraar belangrijk dat je aangesloten bent bij een beroepsvereniging en een 1-daagse cursus doet, zodat je duidelijk kunt opmerken of iemand toch nog naar een arts of psychiater moet voor de problemen.
Wij hebben connecties om je hiervoor in de juiste richting te wijzen. Vraag hiernaar tijdens de opleiding.
Let op! De vergoeding is vaak lager dan dat je vraagt als vergoeding voor je sessie. Cliënten krijgen hierdoor vaak alleen een gedeelte van het geld terug wat ze in jou hebben geïnvesteerd.
Belemmeringen wegnemen
Om een succesvolle hypnose practitioner te worden kan het nodig zijn om belemmeringen weg te nemen. Zoals gezegd is dit vaak een tweede carrière voor mensen.
Opnieuw een vak leren kan oude angsten naar boven laten komen, zoals de vrees voor:
- Examens
- Niet goed genoeg zijn
- Niet genoeg geld hebben
- Niet genoeg tijd hebben
- Er niet bij horen
Afhankelijk van jouw levensverhaal kun je zelfs een hele unieke angst hebben. Het leuke is dat je tijdens de opleiding van het Hypnose Instituut Nederland direct met de technieken aan de slag gaat.
Je oefent ook met andere cursisten waardoor je dit soort problemen direct kunt aanpakken.
Lijkt dit je niets? Ga dan voordat je de opleiding volgt naar een hypnose practitioner om jouw angsten voor zelfontwikkeling en voor het veranderen en transformeren van je leven weg te nemen.
Opleiding financieren
De opleidingen bij het HIN zijn niet gratis. Voor sommige mensen lijkt het een onbegonnen zaak om na het eerste deel van de opleiding de andere delen nog te financieren.
Echter, voor het oefenen met hypnotherapie kun je al een kleine vergoeding vragen. Je helpt mensen immers verder.
Daarnaast zijn er vaak subsidies vanuit de overheid te regelen om “een leven lang leren” te stimuleren. Bekijk eens of er in jouw gemeente potjes zijn die je kunt gebruiken om de opleiding te betalen.
Ook hoef je de opleidingsdelen niet in één keer achter elkaar te volgen (is wel handiger), maar door elk jaar de tijd te nemen om te sparen voor het volgende deel kun je alsnog hypnose practitioner worden.
Tevens is het mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen, zodat het makkelijker voor je is om mee te doen met de opleiding.
Hypnose leren
Wil jij hypnose practitioner worden, kom eens naar onze gratis masterclass voor een kennismaking.
Of schrijf je direct in voor een van onze evenementen of opleidingen. Tijdens de evenementen en opleidingen krijg je ook demonstraties van hoe het werk van een hypnose practitioner eruit ziet en wat voor mooie transformaties jouw toekomstige cliënten kunnen maken.
Klik hier voor onze opleiding.
Heb je een vraag over onze opleiding? Plan hier een 1-op-1 gesprek.