Je krijgt vaak wat je niet verwacht, maar wel wat precies goed voor je is
Je krijgt vaak wat je niet verwacht, maar wel wat precies goed voor je is
05 augustus 2022 
6 min. leestijd

Je krijgt vaak wat je niet verwacht, maar wel wat precies goed voor je is

Laatst was ik op een paranormale beurs. Het was fascinerend en wat komen er veel mensen op af. Het was druk, maar wel leuk. Ik was samen met mijn schoonvader. Hij doet vingerreflexologie. En een van zijn docenten die stond daar met een stalletje, en hij wilde haar even ondersteunen. Ik zei: ‘Ik wil wel mee.’

Reading

Ik wilde er wel naar toe want het was jaren geleden dat ik daar was geweest. Het was helemaal vol met kraampjes en dingetjes. Ik heb wat wierook en wat grote stenen gekocht. Super cool. Ook Chakra kaarsen, die ik tijdens het mediteren kan aansteken. Het was al met al een leuke dag. Ik heb van alles gedaan. Ik dacht, ik ga ook even een reading doen bij iemand. Dat is meestal wel lastig. Kijk, de ‘beste’ zijn altijd meteen bezet. Dan moet je nummertjes trekken en sta je in de rij. Dus ik dacht: Nou, ik ga naar Gerard Heutink. Dat is een bekende helderziende. Ik trok nummer 60, en nummer 55 was aan de beurt. Ik ging een paar rondjes lopen en toen was nummer 55 nog steeds aan de beurt. Op een gegeven moment was nummer 56 aan de beurt, en toen dacht ik: Ik ga wel bij iemand anders een reading doen.

Dus ik ging naar een Indiër, en die bekeek eerst mijn geboortedatum. Toen ging hij mijn hand lezen en daarna deed hij nog een soort spiritual healing. Het was goed. Wat je er ook van vindt… Ik vind ook wel wat van dingen. Ik had eerst een aurafoto laten maken, die man ging dat uitleggen, toen dacht ik: Met alle respect, dat slaat nergens op. Maar goed, er zijn wel een paar dingen waarvan ik dacht, oké zeg daar maar meer over. Je moet je voorstellen: ik zit ook in een vakgebied van beïnvloeding, van hypnose, mentalisme. Ik ken mensen die hele goede mentalisten zijn. Die kunnen jou readen, echt waar, de tranen gaan over je wangen heen. Die weten alles van je. En dat is dan een truc. Ik ken ook van die trucs, bijvoorbeeld iemands pincode ontcijferen, dat soort dingen allemaal. Je hebt geen idee hoe dat werkt – ik ga dat nu ook niet uitleggen – maar ik weet wel hoe dat werkt. Dus met die kennis zit je toch ook anders te luisteren. Dan denk ik Oh my god, dat is niet helemaal waar. Maar oké, prima.

Spiritualiteit

Maar deze man, ja dat was wel wat hoor... Je moet het zo zien - ik ben begonnen in de spiritualiteit. Dat klinkt een beetje gek maar als we het hebben over het spirituele lichaam, emotionele lichaam, mentale lichaam en fysieke lichaam. Dan ben ik eigenlijk begonnen bij het spirituele lichaam, toen emotioneel – mentale lichaam, toen fysiek: crossfit, eten, slapen – en nu ging ik weer helemaal terug naar ‘het begin’. Het heeft allemaal met elkaar te maken, het één staat natuurlijk niet los van het ander. Maar gister merkte ik wel ‘Oh, man dit heb ik toch wel gemist’. Ik ben al best heldervoelend, maar meestal werk ik daar niet zo mee. Nu was het echt ineens opengezet.

Die interessante man zei allemaal interessante dingen. Je hebt natuurlijk veel kaf in het koren. Maar hij was ‘zuiver’ en top! Het is zo dat je jezelf als ontvanger natuurlijk open moet stellen. Dat is met hypnose eigenlijk ook zo. Wij zeggen altijd: je hebt een zender en een ontvanger. Die zender kan hartstikke goed zijn. Stel je voor: ik ben een radiozender, en ik zend een signaal. Als jij niet op de juiste frequentie staat, ontvang je dat signaal niet. Dan kan ik zenden wat ik wil, maar jij ontvangt helemaal niks. Dus we moeten eerst ergens een soort van connecten wil er wat gebeuren. Dat gebeurde bij die man en dat was top.

Dus ik had die healing ondergaan en ik dacht nog toen ik wegliep: Ja dit is wat ik vroeger – 20 jaar terug – echt heel vaak onderging en ook uitvoerde. Waar ik veel mee bezig was. Dat doe ik nu eigenlijk nooit meer. Dan denk ik: Oh ja, dat is ook wel weer fascinerend dat ik daar dan weer in terug werd geworpen. Wel met hele andere bagage, maar dat is natuurlijk logisch. Ik ben wat ouder, ik heb allemaal dingen meegemaakt. Dat is prima. Ik dacht: zal ik teruggaan naar de eerste man om diepere lagen in te gaan? Maar toen was nummer 60 natuurlijk al voorbij. Uiteraard. Want het was blijkbaar niet meer nodig, ik had het van die andere man al gehoord.

Jij bent natuurlijk nieuwsgierig naar wat ik hoorde van die man, hè? Ik hoef niet alles te vertellen, maar in principe kwam het erop neer: – en daar had hij wel een punt – dat ik me best wel vaak druk maak om dingen. Bewust en onbewust maak ik me best wel druk. Dat maakt mij ook wel moe. Daar had hij het over, en ik dacht: Ja, die man heeft een punt. En hij zei: “Er is helemaal niks om je druk over te maken”. Toen dacht ik: Ja, daar heeft hij ook een punt. Ik vermoed dat het nog een oude gewoonte is. Dat is misschien ook interessant voor jou – voor mij was het in ieder geval interessant – dat je soms nog dingen aan het doet bent terwijl het helemaal niet meer nodig is.

Waar komt je probleem vandaan?

Bijvoorbeeld: Ik maak mij druk om bepaalde dingen, vaak onbewust… Waar komt dat vandaan? Toen ik net begon met mijn bedrijf bijvoorbeeld, was het echt stressen. Ik kwam eigenlijk niet rond, en daarbij ging ik nog altijd wel een beetje werken en ‘zo’ betaald krijgen. Dan ging ik meehelpen bomen zagen, of in de tuin werken. Ik deed alles wat ik maar erbij kon pakken. Voor misschien €100 per dag of €150 per dag. De hele dag werken van ’s ochtends vroeg tot soms echt laat in de middag of begin van de avond. Ik vond dat toen top, dan had ik weer wat geld. Dat was hard werken maar ik vind het prima om hard te werken, daar heb ik geen enkel probleem mee. Maar goed, dat was echt wel struggelen en dan ook nog cliënten in je bedrijf erbij.... Opeens kreeg ik die realisatie. – De man zei: Maar het gaat nu toch allemaal goed? Waar maak jij je druk om? Ik dacht: Ja, waar maak ik mij eigenlijk druk om? Dat was een interessante realisatie.

Nu kun je denken: ‘Had je daar niet eerder achter kunnen komen?’ Ja natuurlijk, maar soms heb je gewoon mensen nodig – ik ook – die zeggen wat voor de hand ligt. Ze zeggen gewoon even ‘Hallo, heeft u dit bord niet gezien? Wat recht voor u snufferd staat, waarop STOP staat’. Uhhh, nee. Die had ik net even gemist. Zo iets zeg maar. En dat was heel grappig. Dus daarna deed hij nog een behandeling en ik voelde allemaal spanning weggaan. Voornamelijk in mijn schouders. Ik werd er helemaal misselijk van, ik dacht van: man stop. Maar dit is het wel hé, allemaal die spanning die er eigenlijk helemaal niet hoeft te zijn. Maar allemaal onbewuste controle, en dan kijk je om je heen in je leven en dan denk je: het is eigenlijk helemaal niet nodig. Maar goed, dat heb je als je bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt. Misschien herken je het wel, dan heb je iets meegemaakt, misschien jaren geleden. Een heftige relatie bijvoorbeeld, met je vrienden, met je ouders of met je kinderen. Dat je iets heel heftigs hebt meegemaakt. Het leven is al verder gegaan. Met je kinderen gaat het bijvoorbeeld goed. Dus ja, dan ga je er ook niet over nadenken van: Goh, moet ik dat nog verwerken? Want je kijkt om je heen en het is allemaal prima. Waarom zou ik het moeten verwerken?

Klachten door onbewuste problemen

Maar onbewust is er nog steeds iets: Ja, nou, het gaat goed, maar….Zoiets. En dat kan allerlei klachten veroorzaken. Bij mij was dit een angst. Een diepe angst dat het allemaal gewoon voorbij kan zijn, dat het allemaal fout kan gaan. Terwijl ik weet, het echt ook weet, het slaat nergens op. Want stel je voor, alles gaat fout. Ja boeiend. Dan ga ik wat anders doen. Dat weet ik. Dat is rationeel hé. Ik weet dat bewust, ik kijk om me heen: het is prima. Maar onbewust, pfoe. En die man die prikte dat aan, die keek daar dwars door heen. Hij zei: dat is het. Hij zag het ook in mijn hand. En ik denk: die man heeft een punt.

Ja, en het mooie is – in mijn geval – dat ik al die technieken ken en daar dan dus ook wat mee kan. Die man behandelde mij. Ik dacht: lekker, ik moet dit vaker gaan doen, dit soort dingen. Spirituele begeleiding. Ik heb een hele goede personal trainer, fysiek. Op emotioneel/mentaal vlak, kan ik het meeste zelf wel doen. Maar goed, je hebt altijd wel blinde vlekken. Ik heb eigenlijk een spiritueel leider nodig. Een mentor of coach. Dus daar ben ik nu naar op zoek, nou op zoek, het komt vanzelf. Want ik denk ja: die kanten mogen natuurlijk wel in balans zijn. Dat was misschien wel de grootste realisatie van gisteren, en toch iets dieps opgelost. Dus dat was eigenlijk best cool van zo’n beurs, wat ik niet per se verwacht had. Maar ja, je krijgt wat je krijgt en niet per se wat je verwacht. En soms matcht dat met elkaar, maar soms krijg je ook dingen die je niet verwacht. Maar achteraf is dat dan vaak toch het mooiste.

Beluister ook deze podcast:

Wil je meer weten over hypnose? Kom dan eens naar de gratis online masterclass.

Of schrijf je in voor een seminar of een van de opleidingen van het Hypnose Instituut Nederland.Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen