Bevrijdingsdag 5 mei: Jij wordt nooit zo goed als ik...
arrow_drop_up arrow_drop_down
5 mei 2019 
in Nieuws

Bevrijdingsdag 5 mei: Jij wordt nooit zo goed als ik...

Je wordt nooit zo goed als ik…

Want ik ben zo ongelofelijk goed in wat ik doe. Je kan er waarschijnlijk niet eens in de buurt komen.

Weet je? Iemand moet het gewoon een keer zeggen dus bij deze:

‘Wat ben ik goed en jij?

Jij wordt nooit zo goed als ik ben…’

Bevrijdingsdag 5 mei

Dat is vaak de uitspraak die ik doe tegen cursisten. Dan zeg ik : ‘Hoe goed je dat ook probeert, je wordt toch nooit zo goed als ik.’

Dan gebeurt er iets interessants. Vaak meteen ook wat weerstand vanuit cursisten.

Sommigen zeggen: ‘Klopt, ik word beter dan jij!’

Anderen zijn teleurgesteld. Hoe kan de trainer dat nou zeggen. Hij moet toch mensen opleiden die net zo goed worden als hem of zelfs beter?

Nee.

Je wordt nooit zo goed als ik helaas…

En ik nooit zo goed als jij…

Want je bent mij niet. Zo simpel is het. En ik ben jou niet. Jouw kwaliteiten kan ik voor een deel misschien kopiëren en zo leren we ook. Dat is prima. Maar echt jou worden kan natuurlijk niet.

 

Andersom ook. Je begint met leren door te kopiëren wat werkt. En in het geval als je een cursus volgt dan doe je dat met de trainer. Je kopieert die persoon tot de hoogte dat je de structuur beheerst.

Daarna moet je je eigen persoonlijkheid en kwaliteiten daarin gieten. Op dat moment ontstijg je de kopie en wordt het echt van jou. Iets dat niemand helemaal kan kopiëren.

Daarom zeg ik dat. Wij willen juist mensen opleiden die hun eigenheid erin gaan doen. In het begin nog niet. Dan moet je simpelweg de structuur kopiëren en eigen maken.

Maar op een gegeven moment zie je dan opeens de structuur uitgevoerd worden op zo een manier dat je denkt: ‘Ja dat is die persoon… Zo goed kan ik niet worden…’

Daarom word je ook nooit zo goed als ik in wat ik doe. Want jij bent mij niet.

En ik word nooit zo goed als jij, want ik heb jouw kwaliteiten niet.

Is dat niet een bevrijdend idee?

Geniet van je Bevrijdingsdag en als je de structuur goed wilt leren kijk dan eens hier.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Hoe leef je het langst zonder angst' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie ging onderwijzen.
Reactie plaatsen

Ja wij gebruiken cookies