Manifesteren: Hoe je in het hier en nu leeft en beleeft
Manifesteren: Hoe je in het hier en nu leeft en beleeft
08 september 2021 
5 min. leestijd

Manifesteren: Hoe je in het hier en nu leeft en beleeft

Manifesteren is een populaire term geworden. Er zijn steeds meer mensen die je willen leren hoe je moet manifesteren en hoe de wet van de aantrekking werkt. Very hot.

Maar soms lijkt het niet zo makkelijk als dat de experts je willen laten geloven. Hoe kan dat nu eigenlijk. In dit blog ga ik dieper in op manifesteren en de kennis en het besef wat handig is om te hebben om zaken snel te kunnen manifesteren.

Wat is manifesteren?

Manifesteren is eigenlijk hoe iets naar voren komt na bepaalde zaken. Het is een soort “openbaring”. Een manifestatie is dat iets te zien is en begrepen wordt door je brein[1].

Een andere kijk op manifesteren is dat jij kunt creëren wat je wilt[2]. Dit doe je met je gedachten. Je kunt bedenken wat je in jouw leven wilt hebben en dan krijg je dat in je leven.

Dit is waarom je zo moet oppassen met hoe je denkt en waar je om wenst. Iedereen kent de zin “Be carefull what you wish for”, want je kan het krijgen.

Hoe manifesteer je?

Het hoe van manifesteren is wat lastiger, maar ik ga je even wat inleiden in het idee en hoe het werkt. Want de meeste mensen willen snel iets kunnen manifesteren. We willen iets en we willen het nu.

Tijd is dan een interessant fenomeen. Wij hebben een concept van tijd bedacht. Als we aannemen dat alles nu is, dat is een onbeschrijfelijke kracht.

Maar het nu kunnen we niet vastpakken. Het is geen ding, maar een ervaring.

En dat is interessant want als je het hebt over “het nu” dan lijkt het net of het iets is dat ergens is, maar dan is het alweer voorbij.

Als je het hebt over het ervaren van het nu, dan lijkt het ook iets dat stilstaat.

Dus ik kan de ervaring vastpakken en het nu ook, maar dat kan niet. Het is geen ding het is iets wat je ervaart.

Het is dus iets wat beweegt het is een continu.

We denken dat er een morgen is en we denken dat er een verleden is, maar in wezen fantaseren we dat allemaal bij elkaar.

Nu denk je “maar er zijn wel degelijk dingen gebeurd in mijn leven” dat is ook waar, maar als je het allemaal afpelt mag je je afvragen “is dat zo? Zijn die dingen gebeurd?”.

Nu is het natuurlijk niet zo dat het allemaal niet is gebeurd, maar het idee is dat je met kleine stapjes uit de hypnose van je verhaal komt.

Want hoe weet je nu of het gebeurd is?

Mijn zoon had het over het thursdayism, dit is het idee dat alles vorige week donderdag is ontstaan. Alle herinneringen die je hebt zijn vorige week donderdag bedacht en in je hoofd gestopt.

Hij zegt “je kan niet bewijzen dat dat niet bestaat”

En denk daar maar eens over na, als je dit niet met 100 procent zekerheid kan bewijzen. Dan is het hele idee dat er geen verleden en toekomst is net zo waar.

Maar we hebben het wel bedacht. We hebben een verleden en een toekomst bedacht.

Maar in wezen is het licht en liefde dat zich projecteert als een verhaal. Ons ego vindt dit prima, want daarmee laveren we door de wereld.

Maar de kunst is om te zien dat het ego niet echt is. Maar als dat niet echt is, is het verhaal ook niet echt.

We zijn hetzelfde en we projecteren de hele werkelijkheid. Als we dat kunnen zien en als we dat kunnen volgen. Dan lopen we als het ware op het pad dat wij willen lopen. Ons “ikje” wil het verhaal volgen, want dat is blijkbaar belangrijk. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal.

En dit verhaal leidt je altijd naar het punt dat je erachter komt dat het verhaal helemaal niet bestaat.

Word je geleefd of leef jij zelf? Wordt het verhaal voor jou geschreven of schrijf jij het zelf?

Je leeft in de flow, alles gebeurt en gaat vanzelf en dan kom je erachter dat je wordt geleefd. Als je dat doorziet en je hebt er geen zin meer in, waarom zou je dan doorgaan met wat je doet?

Maar ja wij ikjes willen graag dingen veranderen. We willen de wereld beter maken.

Zelf doe ik daar ook aan mee. Ik wil ook beter en sterker worden.

Als je jouw verhaal volgt en je dan beseft dat jij dit niet doet, maar dat de liefde of god door je heen werkt. Waarom zou je dan moeite doen om iets te veranderen, want het gebeurt toch wel.

Dan besef je opeens ook diep van binnen dat het prima is en dat het goed genoeg is.

Dat je lekker meegaat in de rivier van het leven en je mag ook allerlei andere missies doen. Maar je merkt dat wanneer je in de flow raakt dan kan je opeens goed manifesteren.

Opeens kan je een parkeerplaats manifesteren of iemand die je wilt tegenkomen.

Maar hoe kan dat? Dat kan alleen als jij je verhaal dus doet.

Dan weet je opeens dat het heel makkelijk is om het te manifesteren. Dat zijn een soort wonderen om je te laten zien dat het irrelevant is.

Je volgt gewoon het leven en dan kom je vanzelf op de beste plek uit. Alles in het universum werkt hieraan mee.

Dus voor jezelf: Ga aan de slag als je dat wilt met die instant manifestatie. Dingen afroepen. Dit heb ik veel mensen geleerd met mijn systeem van de multidimensionale matrix.

Maar in wezen is dat de eerste stap om je te laten zien dat het allemaal niet echt is.

Dan moet je wel de schepper zijn van het hele verhaal. Anders had je het niet kunnen beïnvloeden.

Ook al is het goed voor mij, het is irrelevant in de storyline. Het is toch al beslist en bedacht. Dus volg gewoon wat jij bedacht hebt voor jezelf. Dat is altijd de beste uitkomst.

Beluister ook deze podcast:

https://open.spotify.com/episode/1ZuUXlpEPVXhNvnv49Rv1A?si=bi0Q7lRWR–TA8PXoJBJag&dl_branch=1

Belangrijke punten voor manifesteren

Uit dit verhaal van hoe je manifesteert kun je een paar belangrijke punten halen, namelijk:

  • Leef jij of wordt je geleefd?
  • Ben je lekker in de flow?
  • Vertrouw je op jouw flow/het universum/ god?
  • Denk je wel eens aan wat je in je leven wilt?

Jouw focus op je manifestatie

Een ander iets wat manifesteren is, is dat iets duidelijk wordt voor je brein. Je beseft opeens dat iets er is.

Wat dan ook al heel goed kan helpen in je focus te verplaatsen van wat je niet hebt naar wat je wel hebt.

Je kunt bijvoorbeeld dankbaar zijn voor alles wat je hebt. Op die manier wordt je je ook bewuster van de rijkdom die er al is. Dit zorgt ervoor dat je ook meer in de flow raakt wat helpt om nieuwe zaken in je leven te manifesteren.

Hypnose voor manifesteren

Overtuigingen bepalen veel van wat je als realiteit ziet en wat voor kansen jij denkt te hebben in het leven.

Als je ervan overtuigd bent dat je gedachten niets uitmaken voor het manifesteren of het krijgen van bepaalde zaken, dan is de kans ook klein dat het lukt.

Je komt dan ook niet makkelijk in de flow als je denkt dat je voor alles hard moet werken.

Hypnose kan je helpen om meer ontspannen te leven en te genieten van wat je hebt en de kansen die op je weg komen. Daarbij kan hypnose je ook bewust maken van hoe je al zaken in je leven manifesteert. Uiteindelijk manifesteer je heel veel positieve en negatieve zaken. Als je weet hoe je dat nu (onbewust) doet, dan kan je er iets aan veranderen.

Met regressie kan je er bijvoorbeeld achter komen waarom je denkt dat niets als vanzelf gaat. Vervolgens kan de hypnotherapeut je helpen om die overtuiging los te laten.

Er kunnen ook met meerdere technieken nieuwe overtuigingen worden “geïnstalleerd”.

Dit kan bijvoorbeeld door je suggesties mee te geven die je thuis herhaalt tijdens zelfhypnose, zoals:

“Ik mag leven in overvloed.”

“Het is ok om te willen wat ik wil.”

“Vraag je niet af hoe het in je leven komt.”

“Ga ervan uit dát het in je leven komt.”

Dit zijn slechts voorbeelden. Afhankelijk van je overtuigingen kan je andere suggesties krijgen van de hypnotherapeut.

Daarnaast kunnen blokkades om lekker te flowen in je leven ook worden opgeheven door hypnose.

Wil je meer weten over hoe hypnose je kijk op de wereld en op manifesteren kan veranderen? Kom dan even naar de gratis online masterclass over hypnose.

Of schrijf je in voor een van onze opleidingen. Leuk om jezelf te helpen of juist als je mensen verder wilt helpen in hun leven.

Bronnen:

[1] https://www.merriam-webster.com/dictionary/manifest

[2] https://www.applythelawofattraction.com/what-manifesting/

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen