Corona angst: Focus je op het licht of op het donker
Corona angst: Focus je op het licht of op het donker
09 april 2021 
in Angst
6 min. leestijd

Corona angst: Focus je op het licht of op het donker

Mijn boek “Je hebt het niet, je doet het” gaat over eigenaarschap. Ik heb daarin ook een stuk over twee kampen eigenlijk.

Het hele gebeuren met George Floyd vond ik ook interessant, met name de reactie die erop ontstond. Politiegeweld bestaat al langer en dat mensen vanwege hun huiskleur of geaardheid iets wordt aangedaan is ook niet een nieuw fenomeen.

Maar wat er gebeurde in de reactie op George Floyd vond ik heel interessant. Deze hele tijd is wat men bedoelt met een transformatie. Alles gaat veel sneller elke keer.

In 1.750 is die versnelling begonnen. De tijd begon sneller te veranderen. Mensen die goede ideeën kregen.

Dit was ook de begintijd van hypnose, namelijk het mesmerisme.

In die tijd gebeurden er hele interessante dingen die heel anders waren dan in de 1.000 jaar ervoor. Toen begon die versnelling dus.

Je zag het aan het aantal mensen op de wereld. Dit is jarenlang ongeveer 500 miljoen geweest. Toen in 1.900 was het een miljard en nu zijn we al op rond de 7 miljard.

Die versnelling gaat steeds sneller, dat zie je.

Als ik de voorspellingen mag geloven over dit soort spirituele ontwikkelingen en transformationele tijden zitten we op een middelpunt. Het zou nog zeker tot 2.250 duren, maar het gaat steeds sneller.

Maar ik dacht: “Inderdaad man, we zijn opeens zo bezig met bewustzijn.”

Twintig jaar geleden zou je bijvoorbeeld niet denken dat Zwarte Piet zo’n discussie zou worden. Ik had daar nooit over nagedacht, dat het voor veel mensen vervelend is.

Als ik er nu over nadenk dat mijn kleinkinderen foto’s gaan zien van hoe wij Sinterklaas vierden, dan denk ik dat zij misschien gaan denken: “Serieus, deden jullie dat zo? Dan schaam je je toch?”

Dat is toch gek? Want het is maar één of twee generaties verder.

Zo zijn er nog meer van die transformationele dingen die super snel gaan.

Je kon je ook niet voorstellen dat je opeens geen evenementen meer hebt en dat je veel binnen moet zitten.

Of dat je gaat inzien dat dat hele idee van BLM (Black Lives Matter), dat het daarvoor niet zo zou zijn. Alsof je zou zeggen dat “That doesn’t matter”, dat slaat toch nergens op? Je weet dat het ertoe doet.

Maar die bewustwording, die transformatie, dat licht wat nu komt en dat kan mensen dus ook heel angstig kan maken.

Maar ook heel strijdbaar en zelfs pissed off.

“Kom niet aan mijn cultuur. Kom niet aan mijn bezit.”

Alsof je iets hebt? Je komt hier naakt en dan heb je opeens allemaal recht op dingen. Je zou ook kunnen zeggen dat je geen enkel recht hebt of juist dat iedereen recht heeft.

Maar niet: “Oh, omdat jij geboren bent daar…”

Dat wordt opeens zichtbaar. Dan krijg je kampen, zoals met de complotdenkers (die er altijd al zijn geweest) en mensen die blind de regels volgen.

Maar het is allemaal angst.

Corona-angst

Ook ik zit nu in de corona-periode. Ik ben ook niet de verlichte mens. Ik houd ook afstand, maar het begint minder te worden. Want er spelen ook andere belangen, zoals economische belangen.

Dan zie je ook nog de kant van mensen die complotten erbij halen, dit hoeft niet waar te zijn. Maar het heeft allemaal te maken met angst. Dat de illuminatie je bespeelt als een pop en weet ik wat.

Maar als je er heel spiritueel naar kijkt is het allemaal een grote illusie die je zelf projecteert.

In de natuurkunde zijn ze het er zelfs al over eens dat alles informatie is. En er zijn zelfs natuurkundigen die zeggen dat dit een hologram is. Een afspiegeling van iets anders, een geprojecteerde werkelijkheid.

Dus dan denk ik, wat wil jij projecteren? Hier heb ik verder geen oordeel over, want ik weet het ook allemaal niet.

Maar ik vraag me wel af of het handig is om naar al die filmpjes te kijken? Ik keek vroeger ook naar Niburu en daar werd ik helemaal misselijk van. Want wat wil je dan vervolgens? Want wat als het waar is? Dat is niet lekker en wat wil je dan doen? Mensen bewust maken dat het allemaal erger is dan we denken?

“Ja, maar dat is goed.”

Ja, voor wie? Het enige voor wie het goed is dat iedereen bang wordt dat we onder de macht zitten van anderen is de angst zelf. Is dat we dan gekke dingen gaan doen. Het speelt allemaal de angst en de dark side zeg maar in de kaart.

Ik denk dat we dat niet moeten doen.

Ik ben namelijk gevoelig voor dat soort suggesties. Ik heb al die filmpjes gezien en dat David Icke wat zegt en dan denk ik: “Ja er zit wat in”.

Alleen ik werd er misselijk van, ik werd er niet goed van en ik dacht weg ermee en toen ben ik ermee gestopt.

Mensen willen je er dan bewust van maken dat het echt zo is en die komen dan met wetenschappers aan. En je gaat van de ene angst naar de andere angst. Eerst ben je bang om elkaar aan te raken, dan ben je bang voor de vaccinatie, dan ben je bang voor de illuminatie enzovoort.

Het overkoepelende geheel is angst.

Dat heeft geen zin.

Ik denk dan, de andere kant.

Corona-liefde

Liefde.

Wat zou liefde doen?

Dat is natuurlijk ook een hele persoonlijke vraag. Liefde kan zijn dat je op bezoek gaat bij die mensen in verzorgingshuizen, maar liefde kan ook zijn rekening met ze houden en dus niet op bezoek gaan.

Wat het antwoord ook is, het is voor mij prima.

Alles wat je nu ziet, dat de bewustwording zo razendsnel gaat. Ook dat er nu werkelijk 2 kampen gaan ontstaan.

Dus aan de ene kant de kant van de liefde. Mensen die daar volle bak in meegaan en de kant van het licht en liefde kiezen. Dat is heel lastig, omdat er angst is. Dit denk ik, dit is mijn mening. Dit lijkt me een handige zet.

Of de focus op donker en angst. Daar horen complotten bij.

En je moet het zelf weten.

Ik ga het niet meer doen. Ik probeer het, want het is niet makkelijk. Ik lees zoveel mogelijk positieve dingen en ben bezig met een cursus in wonderen. Ik doe dit om me daarop te focussen en om die illusie van angst voor mezelf te doorbreken.

Proberen om op die manier de wereld een beetje beter te maken.

Dit wilde ik toch even delen. Want het is nu de tijd dat alles zo snel mogelijk getransformeerd wordt naar licht en liefde.

Want stel je voor dat dit een projectie is van je brein, is het dan niet handiger om je op wat anders te focussen?

Beluister ook deze podcast:

https://www.buzzsprout.com/195236/4071974-focus-je-op-licht-of-op-donker?play=true

De kracht van liefde

Liefde is namelijk ontzettend krachtig. Liefde heeft tot ontzettend mooie zaken in de wereld geleid, zoals de Taj Mahal[1].

De kracht van liefde is bijvoorbeeld onderzocht op de prestaties die mensen leveren. Als vrouwen bijvoorbeeld de naam horen of lezen van iemand op wie ze verliefd zijn of van wie ze houden terwijl ze een taak uitvoeren, dan worden hun prestaties beter[2].

Daarbij is liefde ook nog eens gezond voor je. Uit onderzoek blijkt dat liefde en plezier helpen om je gezondheid, welzijn en zelfs het krijgen van kinderen te verbeteren[3].

Bij rampen zie je normaal gesproken ook dat mensen elkaar uit de brand helpen, ongeacht welk kleurtje of welke geaardheid iemand heeft. Liefde is wat ervoor zorgt dat we de hand naar elkaar uitsteken en elkaar helpen[4].

Wat te doen als je in deze tijd denkt geen liefde te kunnen voelen?

Nu kan het zijn dat je het in deze tijden lastig vindt om je te focussen op liefde en licht. Dus wat kan je dan doen?

Een manier om je meer te focussen op liefde en licht is door een soort dankbaarheidsdagboek bij te houden. Je kunt dagelijks tien zaken opschrijven waar je dankbaar voor bent.

Omdat je dan die dankbare zaken moet vinden is het belangrijk om op te letten en op die manier toch de mooie dingen in deze rare tijden te kunnen zien. Dit kan je helpen om meer gevoelens van liefde, plezier, openbaring, ontspanning, ontzag en gelukzaligheid te ervaren[5].

Dit soort technieken worden ook gebruikt in therapeutische settings[6].

Stel bijvoorbeeld dat je deze oefening te lastig vindt om je corona-angst te overwinnen. Dan kun je naar een hypnotherapeut gaan die je kan helpen om te achterhalen waarom je nu met een soort donkere lens naar deze periode kijkt en hij kan je helpen om die mentale lens te veranderen naar meer licht.

Afhankelijk van hoe je lens is ontstaan kan een eenvoudige techniek gebruikt worden om je focus te verplaatsen.

Soms kan een techniek nodig zijn die iets meer aandacht nodig heeft, zoals regressie. Met regressie ga je na waar het gevoel is ontstaan dat je het belangrijk vindt om je te focussen op angst. Vervolgens kun je in je gedachten iets doen met dat moment om hier minder last van te hebben.

Wil je meer weten over hypnose? Kom dan eens naar de gratis online masterclass.

Wil je direct aan de slag met de technieken om jezelf of juist andere mensen te helpen? Schrijf je dan in voor een van onze opleidingen.

[1] https://www.nationalgeographic.com/travel/article/taj-mahal-1

[2] https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/17470910600976547

[3] https://d1wqtxts1xzle7.cloudfront.net/3621567/love_6706ff426a63c57d3dbb3690d2d03fac.pdf?response-content-disposition=inline%3B+filename%3DLove_promotes_health.pdf&Expires=1617117109&Signature=I4O6xHGQmD9BXADZqoztF7ju0uILCSnfFNSkkKSkIvOXJpk1GvAC07EYzpJ9Y1cIee~tRVKZVwiOQsxAHgpEXvPRsd2bAbk~cr3ySF8y76ntBZUHrbmVcqxHk8F34R5ovxr2Q0ubgVQax6-mmtscVhg0bvMyrfJOBR-NQEiKvVaE6eGJFCS9OTn3r0n9WPm1XVg5t3DSPKAmuRHzaZOT7sqUMEc~Sa622y56v7UhF1HU~xuHZufeqkpdC9BXRXrH1ghc2Kw5xT~TUy313xamTsAdqgEQQa3LSuRv3NB76ikyuioykkAS9Fu0e0eCDjoKS2VY8OSTHqz2H1kXc5~Hew__&Key-Pair-Id=APKAJLOHF5GGSLRBV4ZA

[4] https://journals.lww.com/jphmp/fulltext/2018/01000/love_as_a_public_health_intervention.16.aspx

[5] https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0022167813508605

[6] https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jclp.22020

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen