Mindcontrol: Kan dit? Mijn visie op mindcontrol
Hypnose
Edwin Selij
Hypnose
03/05/2021
6 min
0

Mindcontrol: Kan dit? Mijn visie op mindcontrol

03/05/2021
6 min
0

Mindcontrol, kan dat? Is het echt? Ik wil het ook met je hebben over hypnotiseren en of je tegen je wil gehypnotiseerd kan worden. Eerst even een disclaimer. Ik geloof niet in complotten, maar ik weet wel dat er complotten zijn waarover mensen nadenken. Ik geloof niet in cults en dergelijke, maar als iemand het erover heeft met mij neem ik het voor kennisgeving aan.

Interessante tijden wat betreft mindcontrol

Deze tijd is wel heel interessant. Als je in de zomer van 2019 tegen me had gezegd dat het EK, het Songfestival en de Olympische Spelen niet door zouden gaan en je zelfs boetes zou krijgen voor buiten zijn en buiten met andere mensen zijn dan had ik je voor gek verklaard. Hoe krijgt zo’n overheid dát erdoorheen?

Het is geluk. Ik zou niet zeggen dat dit een vooropgezet plan is, daar gaat het niet om. Maar het is wel interessant dat wij met zijn allen veel meer beïnvloedbaar zijn dan we dachten. We kunnen als mens zo snel veranderen, dat had je niet verwacht.

Je loopt nu met mondkapjes. Soms zie ik mensen die uit de auto stappen en direct handschoentjes aandoen. Dus we zitten helemaal in die brainwash. Hoe komt dat?

De media, we horen het elke dag. Zoveel besmettingen, zoveel doden, ziekenhuizen vol, we redden het niet. Dat elke dag en daardoor word je beïnvloed. Het beïnvloedt mij ook. Ik houd ook afstand van mensen.

Misschien merk je het zelfs dat wanneer je een film kijkt en de ene acteur de andere een hand geeft, dat je dat opeens minder normaal vindt dan vroeger. Dat als iemand een ander knuffelt je bang wordt voor een besmetting.

Dan kan je je afvragen hoe dat erin gehypnotiseerd zit.

Dat is heel erg interessant. Als je kijkt naar wat er nu in de wereld gebeurt en nationaal en in je eigen persoonlijke leven of zelf en als je dan nog denkt dat je niet te beïnvloeden bent, pfff. Iedereen is te beïnvloeden. Binnen een week of langer zitten we in een spoor en doen we wat er gezegd wordt.

Waarom? Om iets waarvan we niet eens weten wat het is, hoe het werkt en we kunnen het ook nog niet eens zien.

We zien dus dat die mindcontrol je makkelijk kan overkomen.

Mindcontrol is iets van alle tijden

Nu kun je zeggen dat dit wel echt is en dat zal ik ook niet ontkennen. Het is wel fascinerend dat dit gebeurt.

Vroeger zeiden we heel vaak:  “Ik snap niet dat die Hutu’s en die Tutsi’s dat elkaar hebben aangedaan. Ik snap niet dat die mensen achter die man aan zijn gegaan. Ik snap niet dat die Duitsers hebben gedaan wat ze hebben gedaan.”

In de jaren 60 is ook gekeken naar hypnose en massahypnose en wordt ook aangegeven dat als mensen veel gebruikmaken van hypnose, als ontvanger van therapie of levenswijze, dit ervoor kan zorgen dat het meer meegaande personen zijn die eenvoudiger door autoriteiten te besturen zijn[1]. Dit is in de periode waarin televisie net een rol begon te spelen in massacommunicatie. De onderzoekers geven aan dat de constante suggesties die de televisie geeft het ego van de persoon die kijkt afbreekt.

In het onderzoek geven ze ook aan dat elke bende een krachtige bendeleider heeft die een soort van vorm gebruikt om zijn bendeleden te laten doen wat hij wil.

De saaie persconferenties kunnen mensen zelfs in een hypnotische staat brengen. Ook spelen slechte mensen met schuldgevoel. Dit kan ook verklaren waarom de nazi’s zo slecht waren.

Heftige uitspraken, en qua heftigheid is het niet te vergelijken, dus begrijp me niet verkeerd, maar het gaat om het hele idee dat hele bevolkingen, mondiaal, nationaal, jij en ik in een bepaalde gedachtegang worden gezet.

Denk bijvoorbeeld eens aan de normale griep. Als je elke dag hoort over zoveel doden en zoveel besmettingen. Bij een normale griep sterven 2000 mensen per jaar. Als je dat elke dag hoort, dan word je ook super bang.

Ik noem gewoon wat feiten op, zodat jij kunt zien hoe makkelijk mensen beïnvloedbaar zijn.

Mensen die zeggen dat ze niet te hypnotiseren zijn en die wel rondlopen met mondkapjes en die afstand houden en hun handen om de 10 minuten wassen, wat is dat dan?

Het zijn allemaal suggesties dat dit werkt en de aanleiding is iets dat vergelijkbaar is met een griepvirus, het coronavirus.

Hier komen allerlei onderzoeken bij en we horen verhalen van mensen. Het is dus een groot interessant idee dat erin wordt gebracht en wat iedereen opvolgt.

Want ga je maar eens niet houden aan al die nieuwe regels. Dat heeft inmiddels wel wat gevolgen. Ik vind het soms ook raar als iemand geen afstand houdt. Dus ik zit ook helemaal in die bubbel.

Maar ik vraag me af hoe het zo gekomen is dat ik wil dat mensen afstand houden.

Want wat kan er nu gebeuren? Waarschijnlijk niet heel veel.

Maar we zitten allemaal in die bubbel.

Dus even eruit, heel even.

Wat zegt deze situatie over verandering?

En even resumerend. Jij kunt dus heel makkelijk veranderen.

Ik kan dus ook heel makkelijk andere ideeën krijgen. En dat zie je om je heen, iedereen is gehypnotiseerd.

En ging dat tegen je wil in?

Als ik in de zomer van 2019 had gezegd dat je thuisblijft en dat je kinderen eerst geen examen mogen doen en dan weer wel. Dat had je niet gewild en daar had je niet aan meegedaan.

Maar nu doet iedereen gewoon mee.

Hoe kan dat? Dat is het sneaky ding van hypnose, de context is veranderd.

Dan gaat het opeens niet meer tegen je wil in.

Deuren op slot, niemand meer aanraken, dat hadden mensen niet gedaan. Niet alleen de suggestie is voldoende.

De context moet ook veranderd zijn en die is zo veranderd dat veel mensen het gewoon logisch vinden.

Als hypnotiseur kijk ik ernaar en vind ik het slim. Dit doen we namelijk ook in hypnose. We veranderen de context.

Je kunt namelijk niet tegen je wil gehypnotiseerd worden, maar als je de context verandert dan ga je er gewoon in mee.

In de stage/show hypnose is er ook wel eens iemand die niet ging zingen. In die context wilde hij niet zingen, andere context (na hypnose) dat een kindje jarig was, toen wilde hij wel zingen. De context was namelijk veranderd. De context was voor die persoon veranderd en daardoor was het niet meer tegen de wil.

Dit kun je heftig vinden, maar het is ook een kans.

Als je namelijk een verleden hebt die je verschrikkelijk vond, zoals een slechte jeugd. Dat is dan de context waarin je je jeugd ziet.

Het veranderen van de context helpt ook voor individuele problemen

Als je die context verandert kan dit gevoel over een slechte jeugd verdwijnen.

Als je bijvoorbeeld je ouders vroeger toen je klein was ruzie hebt zien maken, kan dat veel invloed hebben gehad. Wanneer je vijftig bent en je kijkt daar weer eens naar, dan interpreteer je het heel anders. Je verandert dan het gevoel bij die herinnering.

Wanneer mensen zeggen “Je moet dat niet doen, of waarom doe je dat nu zo?” dan werkt dat niet, want dat gaat tegen de wil van die persoon in.

Je kunt niet iemand tegen zijn wil hypnotiseren.

Maar als je de context verandert, maar niet nu, maar in hypnose, waar komt iets vandaan, hoe komt het dat jij zo denkt, en als je die kijk erop verandert, dan willen mensen wel meegaan en veranderen. Dat je een ander idee krijgt bij de situatie. Dat je doorhebt dat die ruzie van je ouders niet over jou ging, maar over iets tussen je ouders. Dan verandert het helemaal en is iets niet meer tegen je wil in.

Als iemand wil stoppen met roken moet hij dat zelf willen.

Door iemand te laten zien wat roken kan veroorzaken wordt de context van roken anders en is het veel minder aantrekkelijk.

Het begint met “ik wil wel” en dan kun je mensen meekrijgen. De context van ‘het pakje sigaretten is ontspanning’ verander je dan naar ‘het pakje sigaretten is dodelijk’. Zo werkt het ook met andere verslavingen. Je geeft een andere betekenis aan het probleem.

De griep is bijvoorbeeld niet erg. Dus bij de griep gaan mensen niet veranderen en gaan mensen niet mee.

Dus we geven iets een andere naam, geven aan dat het zeer besmettelijk is en dat maakt de context anders. Dan gaan we met zijn allen opeens mee in wat de overheid zegt.

Als je dit begrijpt kun je mensen meekrijgen in wat jij graag wilt. Wanneer je op date gaat haal je ook alles uit de kast, zodat die persoon met je wil zijn. Je gaat douchen, je doet je haar, je doet goede kleding aan om die eerste indruk te verbeteren. En dat alles zodat er een grotere kans bestaat dat die persoon “Ja” zegt.

Zelfs de manier waarop je iemand op date vraagt is van invloed en dat weet je. We doen dit dus allemaal al de hele tijd om mensen mee te krijgen met wat we willen. Dit kan van alles zijn.

We zijn dus ergens de hele dag bezig om mensen en onszelf te hypnotiseren. We geven onszelf ook allemaal suggesties, bijvoorbeeld om gezond te eten.

Zelfs globaal kan dit en je ziet dat mensen hier binnen een paar weken in meegaan. Dus mensen kunnen echt niet meer zeggen dat ze niet te hypnotiseren zijn.

Dit laat ook zien dat er veel mogelijk is. Je kunt mensen namelijk ook van problemen helpen met hypnose. Dit kan gaan om angsten, depressies of wat dan ook. Veel van die zaken komen namelijk voort uit hoe je tegen zaken aankijkt, naar de context die jij aan iets geeft.

Een hypnotherapeut kan mensen helpen om die context zo te veranderen dat het probleem geen probleem meer is. Dat het probleem gewoon weg is, alsof het er nooit is geweest.

Als je het maar goed brengt.

Beluister ook deze podcast:

https://www.buzzsprout.com/195236/3129118-mindcontrol-door-de-overheid-is-dat-echt?play=true

Wil jij hypnose begrijpen en aan de slag met hypnose om jezelf of andere mensen te helpen? Kom dan eens naar de gratis online masterclass over hypnose.

Of schrijf je in voor een van onze opleidingen.

Bronnen:

[1] https://www.jstor.org/stable/45107171?seq=1#metadata_info_tab_contents

Reacties
Categorieën