God heeft een plan met je leven: daarom is gezondheid belangrijk
God heeft een plan met je leven: daarom is gezondheid belangrijk
22 februari 2022 
6 min. leestijd

God heeft een plan met je leven: daarom is gezondheid belangrijk

Ik werd getriggerd door een volger. Ik had een foto geplaatst van mijn ontwikkeling van moe en futloos naar fit en energiek en veel sterker. Dat was een ego-dingetje. Ik ben er trots op en toen zei iemand: “Ja, het lichaam is helemaal niet belangrijk en jij bent in de valkuil gestapt van hoe de maatschappij wil dat je eruitziet.”

Dat triggerde mij zo dat ik gelijk dacht: “Wat nou, je zal wel zo’n rokende dikke vrouw zijn.” Lekker spiritueel van mij. Dus daar wilde ik op reageren.

Maar toen begon ik erover na te denken.

Mijn eerste reactie is vaak: “Wat weet jij er nu van?” Maar toen dacht ik: “Heeft die persoon een punt? En eigenlijk wel.”

Want stel je eens voor dat die persoon gelijk heeft. Ben ik in een valkuil gestapt? Ben ik lichamelijk te veel bezig en spiritueel te weinig?

Toen dacht ik: “Is iemand spiritueler als die gezonder leeft? Als er een hiërarchie is, is dat dan beter dan als je minder gezond bezig bent?” Eigenlijk niet, want in essentie is iedereen hetzelfde. Dus dat maakt allemaal niets uit.

Het zou ook gek zijn. Want dan zouden we iedereen die ongezond bezig is nooit spirituele verlossing gunnen.

Alle mensen die half verlamd in een rolstoel zitten: “Jammer joh, jij beweegt niet dus jij gaat het nooit redden.” Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Twee kanten die het plan beïnvloeden

Maar waarom doe ik het dan? Want dan kun je net zo goed roken, snuiven en zuipen of wat dan ook.

Ik ken beide kanten, dus voor mezelf heb ik een soort referentie. Ik ben altijd wel spiritueel bezig geweest en bezig geweest met leven na de dood. Daarin had ik interesse en ik had goed contact met God of een hogere zelf of zo.

Best spiritueel, maar ik verpeste mijn lichaam. Door de drugs, drank en het roken kwamen daar andere krachten bij. Daar trok ik negatieve krachten mee aan. Ik kreeg depressieve en suïcidale stemmen in mijn hoofd.

Want ja, als je de ene kant eenvoudig kunt ontvangen, dan kun je dat aan de andere kant ook. Dus je kunt het licht ontvangen, maar er zijn ook broeders van de schaduw die je graag van dat licht afhouden. Een van de hulpmiddelen om naar de schaduw te gaan zijn verslavingen, zoals alcohol en drugs. Want die houden je van je eigen plan af, dan vergeet je het plan.

Je probeert het plan te vinden door je gevoel en passie te volgen en opeens ontvouwt er iets waarvan je denkt:  “Ja, dit is het.”

Maar als je jouw lichaam kapot maakt met drugs, drank, roken en blowen, dan verlies je het contact. Het was bij mij niet zo dat het plan er niet meer was, maar de slechte stemmen kregen als het ware de overhand. En zeker met cocaïne werd ik telkens een andere persoon, dan kreeg ik een stem in mijn hoofd met:  “Meer, meer, meer.”

Toen ik daarmee stopte kreeg ik beter contact.

Dus als jij frisser wordt, dan krijg je frisser contact.

Het contact wordt meer helder. Dus het kanaal van jezelf met je hogere zelf is zuiverder als jij je lichaam zuivert.

Dus ondanks dat je je lichaam misschien vervuilt, heb je nog steeds dat contact. Dus ook als je nog rookt of jezelf volvreet kun je dit contact houden, alleen (en dit is zonder schuld) ben je op deze manier niet een handig gereedschap voor jezelf.

Gods plan voor mijn leven

In mijn geval was dat niet zo. Ik was moe. Voor mezelf heb ik als plan om iedereen bewust te maken dat er mogelijkheden zijn. Mogelijkheden om anders naar dingen te kijken dan hoe je er nu naar kijkt. Als je er depressief naar kijkt kun je er ook vrolijk naar kijken.

Als ik moe ben en ik wil alles verkopen en gewoon op de bank liggen, dan is dat niet erg. Dat mag, alleen dan verzaak ik wel mijn plan. Als ik dan doodga, dan komen ze met: “Ja, je hebt met jezelf wel die afspraak gemaakt wat je hogere doel was en ga het nog maar een keer proberen dan.” Daar heb ik dus geen zin in.

Nu heb ik dat dus een beetje verzaakt in het verleden en nu probeer ik dat goed te maken. Ik weet niet hoeveel tijd ik hier heb, maar ik doe ook maar mijn best.

Dus ergens ben ik het eens met die persoon dat het lichaam niet iets “waars” is, maar ik denk wel dat het lichaam een spiritueel voertuig is, een manier om de afspraak die je met jezelf en het collectief hebt om dat verhaal zo goed mogelijk uit te spelen. Om die “avatar” zo goed mogelijk in te zetten.

Zonder dat je hecht aan het resultaat en het hele idee verder.

Gods plan is eigenlijk jouw plan

Je bent hier om een bepaald plan uit te voeren. Sommige mensen noemen dit Gods plan, maar ik noem het jouw plan. En het helpt dan als je een gezond lichaam hebt dat je helpt dit uit te voeren en het zo lang mogelijk te kunnen doen.

Ik denk dat dit letterlijk verschillende levens kan schelen.

Ja, dus ergens is het lichaam niet belangrijk, want in essentie is het allemaal één. Liefde en licht, maar ergens vanuit liefde en licht hebben we een plan gemaakt om hier te zijn en om dat plan uit te voeren, wat dat plan ook is.

Jij wilt hier zijn, dus maak er dan wat van.

Mijn plan is het aan mensen bewust proberen te maken dat er andere manieren zijn om naar dingen te kijken. Dit kan op kleine en grote schaal. Is dat dan beter of slechter? Nee, het is gewoon zo.

Ik wil nu gewoon kijken of het lukt om de hele wereld bewust te maken. Dat is best een ambitieus plan en iedereen heeft daar zo zijn bijdrage in. De een doet dat in zijn eigen gezin, de ander bij de ouders, de volgende in de community en weer iemand anders gewoon met zichzelf. Niets is beter of slechter.

Maar ik heb de vloek van ambitie 😉. Dan heb je een voertuig nodig dat die ambitie waar kan maken en dat geldt niet voor iedereen.

Beluister ook deze podcast.

https://open.spotify.com/episode/2FCK8wFzJf5JZgVEqpFg9U?si=8f4409edd8e243e7

Hoe weet je wat Gods plan is?

Maar hoe weet je nu wat je plan is? Waarvoor jij op deze aarde bent gekomen en waarom is dit belangrijk? Onderzoekers geven aan dat spiritualiteit en geloven in bijvoorbeeld Gods plan je helpt om je leven betekenis te geven, je het gevoel geeft van controle te hebben en dat het goed is voor je zelfvertrouwen[1].

Dus hoe weet je nu wat Gods plan is? Dit is iets wat je met een goed gesprek zou kunnen oplossen of anders een socratisch gesprek. Je kunt bijvoorbeeld nagaan wat tot nu toe belangrijke levenslessen voor jou zijn geweest en of hier op de een of andere manier een rode lijn in zit. Wat hebben bepaalde gebeurtenissen in jouw leven voor je betekent?

Dit helpt je direct om ook te achterhalen of Gods plan voor jou iets is wat vooral voor jezelf is of zoals mijn gevoel me aangeeft iets is wat ik de wereld moet geven of juist daar tussenin. Is er iets dat je moet leren of is er iets dat je moet leren om het vervolgens door te geven en zo ja, aan hoeveel mensen dan?

Wat ook interessant is, is dat het geloven in jouw plan, of in Gods plan, bij sommige mensen stress vermindert en bij andere mensen juist stress brengt[2]. Uit Amerikaans onderzoek bleek bijvoorbeeld dat bij armere Afrikaanse-Amerikanen geloven in Gods plan stress verminderde, terwijl het bij blanke 65+ers het juist voor meer stress zorgde, ongeacht hun zelfvertrouwen, gevoel van kunnen en persoonlijke hulpbronnen.

Dat is eigenlijk wel heel interessant en dit laat ook zien dat als je stress krijgt van het idee dat God een plan heeft met je leven, dit idee misschien juist handig is om los te laten. Uiteindelijk is het wel handig dat je overtuigingen hebt die je verder helpen in je leven en die niet als belemmering werken.

Zo heb ik ook eens een vrouw geholpen die uit een nare familie kwam en die veel last had van het idee dat je ziel als het ware je ouders uitkiest. Dat werkte dus niet voor haar en toen heb ik haar geholpen dit los te laten.

Het vinden van jouw plan, je passie, je missie of hoe je het ook wilt noemen, is iets waar hypnotherapie mee kan helpen. Zo kun je met regressie levenservaringen bekijken en kun je zelfs met progressie kijken waar je leven naartoe gaat.

Maar heb je juist het idee dat jouw plan of Gods plan met jou iets is waar je niet gelukkig van wordt? Dan kan hypnotherapie je ook helpen om dit idee los te laten en juist het idee te versterken dat jij zelf controle hebt over jouw plan. Zoals gezegd kun je op twee manieren kijken naar wat Gods plan is. En ik zou zeggen: “Kies de manier waar jij blij van wordt.”

Wil je weten hoe dit werkt met hypnose? Kom dan eens naar de gratis online masterclass over hypnose.

Of schrijf je in voor een van onze opleidingen.

Bronnen:

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen