Waar zit jij nog vast in hypnose?
Waar zit jij nog vast in hypnose?
20 juli 2022 
7 min. leestijd

Waar zit jij nog vast in hypnose?

Laatst sprak ik op het IMU live event. Het ging over online marketing dus mijn talk ging ook over online marketing natuurlijk. Over hypnotische Webinars, waar je er misschien wel een keer een van hebt geluisterd. Misschien heb je toen zelfs wel besloten: Oké, ik ga het traject doen tot hypnotherapeut. Wat uiteraard heel cool is om te doen.

De reden waarom ik het doe is omdat ik wil dat iedereen in de wereld positief gaat denken over hypnose. Dat is natuurlijk een extreem groot doel, zo één die je nooit gaat halen dus dat is lekker. Dan kan je je hele leven door blijven gaan.

Maar ook, dat ik graag zou willen dat mensen die het voor zichzelf leren, zodat het stopt bij hun. Wat bedoel ik daarmee, ‘stopt bij hun?’ Dat hun trauma’s stoppen bij hun. Dat vind ik misschien nog wel belangrijker dan dat iedereen positief denkt over hypnose. Maar goed, daar begint het wel mee. Want anders ga je daar überhaupt nooit aan beginnen. Weet je wat het grootste voordeel is? Dat alle generationele problemen – die bij je voorvaderen zijn begonnen –  stoppen bij jou. Zodat de rest van je nakomelingen vrijer is om het leven te leven dat ze willen leven, in plaats van dat ze half nog jouw leven gaan leven. Of half het leven overnemen van hun opa.

Hypnose van ondernemers

Nou, ik heb dat ergens ooit eens besloten. Ja, dat lijkt mij ook goed om te doen. Daar had ik het dus gister ook een beetje over, maar ik had het ook over hypnose. Dat we allemaal in hypnose zitten. Als je dan een zaal toespreekt van 500 ondernemers, die denken: ‘Hypnose? Ik zit helemaal niet in hypnose. Hoe kom je daarbij? Ik heb gewoon mijn ogen open. Ik zit gewoon op mijn stoel en ik luister naar je. Wat is dit nou weer?’. Maar, wanneer je er dan even op doordenkt, dan kom je er zelf ook wel achter: ‘Hé, maar wacht eens even. Ik zit inderdaad in mijn eigen hypnose’. En dat is prima als het werkt voor je.

Maar bijvoorbeeld: een van die hypnoses waar ik het over had, was de uurtje-factuurtje hypnose. Dat jij je tijd in gaat ruilen voor geld. Dat doen de meeste mensen. Mensen weten ook geen andere manieren om het anders te doen. Dat wordt je ook niet geleerd op school. Het is wel eigenlijk misschien gewoon het belangrijkste onderwerp wat er is. Ja, niet per se geld, maar tijd. Die tijd is een keer op. Dat geld niet. Dat geld blijven ze gewoon bijdrukken, er is zat van, iedereen op de wereld zou multimiljonair kunnen zijn. Zoveel geld is er. Er zijn triljoenen triljoenen triljoenen euro’s, dollars, yens, gigantisch.

Maar, die zijn bij mensen die niet hun tijd inruilen voor geld. Die niet met uurtje-factuurtje werken. Maar de meeste doen dat wel. Die leveren hun tijd in – wat hun kostbaarste bezit is – voor geld. Wat ook waardevol is want daarmee kan je dingen kopen, huren en van alles doen.

Maar goed, het is minder waardevol dan tijd. Als de tijd op is, blijft er waarschijnlijk nog wel geld over. Maar als het geld op is en je hebt nog tijd, kan je gewoon weer geld bijverdienen. Tijd kun je nooit meer bijverdienen. Niet echt. Ook daarover kun je discussiëren. Maar in principe kan iedereen leren om geld te verdienen.


Tijd raakt op, maar geld dus niet

Dat vind ik interessant. Ik vroeg aan de zaal met 500 man: Wie doet er uurtje-factuurtje? Best wel veel mensen staken hun hand op. Ik denk ja: ‘Daar moet je mee stoppen’. Ook voor jou als je dit luistert en je denkt hoe dan? Maak iets wat zegmaar kan renderen. Wat bedoel ik daarmee? Stel je voor, je koopt een huis en je verhuurt het huis. Dat is misschien wel heel groot, maar bij wijze van spreken. Dan heb je iets wat gewoon geld oplevert. Daar moet je natuurlijk wel wat voor doen, daar moet je wat uren voor werken om dat geld bij elkaar te krijgen, om dat huis te kopen. Stel je voor, je bent daar 3 maanden mee bezig en dan is het klaar. Daarna heb je natuurlijk ook wel wat, dat je die huurders misschien in de gaten moet houden. Of je zet er iemand neer die dat voor je in de gaten houdt. Je bent daar uren mee bezig, maar het levert gewoon iedere maand wat op. Als je dat vergelijkt met wat het per uur oplevert, dan is dat waarschijnlijk meer dan wat je nu doet.

Stel je voor je hebt 3,4,5,6 van die huizen. Ik noem maar wat, ik zeg nu huizen maar het kan van alles zijn. Dan ben je misschien niet 6x zo lang bezig om dat in de gaten te houden. Misschien maar 2 of 3x zolang. Want je kan 1 ronde maken en je kan iedereen bezoeken, bij wijze van spreken. In bijna dezelfde tijd kan je 6 mensen bezoeken. Dan is datzelfde uurtarief ineens maal 6. Zo denken is handig want nogmaals: de tijd raakt op. Als je dus iets maakt wat eigenlijk … ja. Stel je voor, ik steek 20 uur in een webinar en dat webinar levert een x bedrag op. Laten we zeggen 1000 euro. Ik heb daar 20 uur aan gewerkt, dan is dat 50 euro per uur geweest. Nou, is dat prima. Maar dan heb ik dat webinar 1x gegeven. De volgende keer dat ik hem geef, 1 uur van mijn tijd, heb ik weer 1000 euro. Dus heb ik 21 voor 2000 euro. Dan is het uurtarief ineens bijna 100 euro geworden. Geef ik hem nog een keer, verkoop ik weer voor 1000 euro. 22 uur voor 3000 euro. Nou, en zo ga je door. Op gegeven moment gaat het uurtarief van 50, naar 100, naar 150 euro. En misschien zelfs als je hem 100 keer geeft, dan zit je bijna op 1000 euro per uur.

Je kan ook wat anders verdienen met je tijd, zoals liefde

Dat bedoel ik met je tijd op die manier dan laten renderen, in dit geval, voor geld. Maar dat geldt dan natuurlijk ook voor andere dingen: voor liefde, voor je relatie. Je kan er zijn maar je kan ook echt die tijd besteden om echt te connecten en te verbinden. Wat natuurlijk over de tijd veel meer rendeert, om het zo maar even te noemen.

Want de tijd is op een gegeven moment op, daar had ik het eigenlijk het meest over laatst. Wat is jouw tijd waard voor jou? Wil je nog je tijd besteden aan allerlei problemen? Problemen die je zou kunnen oplossen. Ik zeg niet dat het makkelijk is. Bijvoorbeeld zou je jouw tijd willen besteden door de hele tijd je tijd te ruilen voor geld? Als de tijd op is, of je bent ziek, is er opeens geen geld opeens. Dan heb je weer andere problemen. Zou je niet wat anders kunnen gaan doen? Kan je bepaalde uren niet beter besteden, zodat het meer rendeert? Misschien in je emotionele ontwikkeling, in je mentale ontwikkeling, je spirituele ontwikkeling, je financiële situatie, je relationele relatie, je fysieke situatie.

Je kan een uur in de sportschool rondhangen. Een beetje aan gewichten trekken, wat natuurlijk prima is om te doen, maar je kan ook denken: ‘Ik ga dat uur heel goed besteden. Ik ga geen uur trainen maar misschien slechts 45 minuten. Die 45 minuten maak ik heel intens, en ik doe ik een kwartier een hele goede warming-up. Ik ga een half uur trainen, echt echt trainen. Met andere woorden: niet op mijn telefoon, niet afgeleid, heel gefocust en intensief trainen/bewegen’. Dat levert veel meer op, rendeert veel meer – ook voor je fysiek – dan een uurtje gewoon in de sportschool rondhangen. Dat is natuurlijk ook prima, dat moet je zelf weten.

Maar dat is goed om over na te denken. Dat is jouw hypnose. Het is altijd goed om uit je bubbeltje te komen. Dat je dan denkt: ‘Oh, wacht even. Zo kan het ook’. Dus ergens heen gaan waar andere mensen zijn – al is het virtueel – gewoon waar je weer andere dingen hoort, nieuwe skills leert. Dan kom je weer even uit je hypnose. Dan kom je wel weer in een andere, maar die werkt vaak beter voor je.

Hypnotische webinars

Dus zoek dat soort dingen echt op. Denk er eens goed over na, hoe je dat beter kunt laten renderen. Ik noem dat hypnotische webinars. Als je gaat naar hypnoseinstituutnederland.nl/hypnotische-webinars, dan kom je op een pagina die nog niet af is. Dus je moet nu veel moeite doen, om dat op te zoeken. Dan ga ik je leren hoe je hypnotische marketing doet: hoe je meer klanten haalt uit de beperkte tijd. Dat staat ook op onze website. In ieder geval: er zijn mogelijkheden. Of je nou denkt: ‘Ik ben helemaal niet bezig met marketing. Ik wil helemaal geen webinars’. Prima, prima, maar zoek wel bepaalde dingen op waar jij je in wilt ontwikkelen. Probeer dat in een zo kort mogelijke tijd te doen, want die tijd is opeens op. Dat zou dan jammer zijn, als je dat nét niet hebt willen ontwikkelen. Waarom is dat jammer? Omdat je dat wilde ontwikkelen. Daarom is het jammer.

Op het eind, maakt het in principe niks uit, dan ben je dood. Maar jij wilt het. Als je iets wil, is het handig om dat in zo’n kort/efficiënt mogelijke tijd te doen, zodat je er meer aan hebt. Daarom zijn er bij ons allemaal opleidingen en dingen die we doen: De seminars zijn kort effectief en praktisch. Omdat ik dat ook wil zijn. Ik wil ook een event bijwonen, sprekers horen praten waarvan ik meteen denk: ‘Ja man, hier heb ik wat aan. Hier kan ik wat mee. Dit ga ik doen’. In plaats van ’Het was leuk, maar wat heb ik eraan?’ Dat vind ik jammer en dat gun ik jou niet. Maar dat is goed zoeken, dat weet ik ook wel. Daar kan je soms ook tijd mee kwijt zijn. Maar zoals Abraham Lincoln altijd zei: ‘Als ik 8 uur nodig heb om een boom om te kappen, dan ga ik 6 uur van die tijd besteden aan het scherp maken van mijn bijl’. Dus soms heb je ook gewoon tijd nodig om dingen uit te zoeken die goed zijn voor je, zodat je later die tijd weer efficiënter kan gebruiken.

Beluister ook de podcast:

Wil je meer weten over hypnose? Kom dan naar de gratis webinar. 

Of schrijf je in voor de opleidingen of seminars van het HIN.Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen